Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη στον δρόμο για τις κάλπες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη στον δρόμο για τις κάλπες

Με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις σε ανοιχτό χώρο θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τη γάτα που κρυφάκουγε έξω από την αίθουσα του πρωινού καφέ στις 21 Ιουνίου η ΝΔ έχει ήδη ζητήσει από το Δήμο Θεσσαλονίκης τον χώρο που βρίσκεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία ενώ στην Αθήνα την Παρασκευή πριν τις εκλογές έχει επιλέγει η πλατεία συντάγματος για την κεντρική προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η βόρεια Ελλάδα παραμένει στο στόχαστρο με τον Πρόεδρο της ΝΔ να βρίσκεται σήμερα σε Θάσο, Καβάλα και Δράμα, την Παρασκευή θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας αλλά και τη Φθιώτιδα, το Σάββατο το Κιλκίς και την Κατερίνη ενώ την άλλη εβδομάδα θα μεταβεί στην Πάτρα.

Μετά σειρά έχει η δεύτερη τηλεμαχία με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών παρά το γεγονός ότι υπήρχαν και εισηγήσεις στη ΝΔ πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αρχικά είχε πει και ο ίδιος, δεν είχε κανένα λόγο να συμμετάσχει εκ νέου σε μία τέτοια διαδικασία.

Πάντως συνεργάτες του υποστηρίζουν, σύμφωνα με τη γάτα, πως για μια ακόμα φορά ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί σε μία συζήτηση όπου θα αναδειχθούν και πάλι οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων αλλά και των προσώπων.

Όπως λένε, ο κόσμος ήδη έχει επιλέξει την οικονομική πρόταση της ΝΔ, η οποία είναι ρεαλιστική και πλήρως κοστολογημένη προσθέτοντας πως το ισχυρό χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτό της αξιοπιστίας καθώς για ότι είχε δεσμευτεί προεκλογικά το έκανε πράξη στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης του παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα.

Η γάτα με ενημέρωσε , όπως πάντα, και για τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους στη ΝΔ και οι οποίες δείχνουν να έχει παγιωθεί το ποσοστό που καταγράφηκε στις προηγούμενες εκλογές, όπως μου λέει όμως όλα εξαρτώνται από τη συμμετοχή του κόσμου και από τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει τους πάντες να είναι σε εγρήγορση επισημαίνοντας πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι, μέσα στο καλοκαίρι σε νέες εκλογές.

Τώρα επειδή έχω αρχίσει και διαβάζω πολλά και ακούω ακόμα περισσότερα, να σας πω πως όσον αφορά την επόμενη μέρα αν έχει υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει τους σχεδιασμούς του , έχει δηλαδή έναν πρόχειρο βασικό κορμό στο μυαλό του και μάλιστα πολλές εναλλακτικές τις έχει συζητήσει και με τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Δεν θα μπω όμως ακόμα σε ονοματολογία γιατί η εμπειρία με έχει διδάξει πως οι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής μπορούν να αλλάξουν πολλά. Όπως πάντως έχει πει ο ίδιος θα υπάρξουν και κάποιες αλλαγές στις δομές των υπουργείων όπως για παράδειγμα το νέο υπουργείο που θα ασχολείται με το δημογραφικό, τη στεγαστική πολιτική και το κράτος πρόνοιας.

Όλα αυτά βέβαια μετά τις 25 Ιουνίου και φυσικά αν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.