Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Μήνας αποφάσεων για το Μαξίμου ο Νοέμβριος

Μήνας αποφάσεων για το Μαξίμου ο Νοέμβριος

Ο Νοέμβριος μαθαίνω είναι ο κρίσιμος μήνας όπου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει κάτι παραπάνω για να ανακουφίσει τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση.

Προς το τέλος του μήνα θα κάτσουν στο Υπουργείο Οικονομικών να δουν τα περιθώρια που υπάρχουν, αν υπάρχουν, και σε συνάρτηση με τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

Όπως μου λέει η γάτα ο Πρωθυπουργός επισημαίνει στους υπουργούς και τους συνεργάτες του πως ο κόσμος θα αξιολογήσει τη κυβέρνηση από το έργο της για αυτό και τους ζητά να κινηθούν χωρίς καθυστερήσεις. Όπως μάλιστα εκτιμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόνο με όρους δουλειάς και πίεσης θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Και επειδή στο Μέγαρο Μαξίμου όλα τα κυβερνητικά στελέχη αξιολογούνται σε καθημερινή βάση, σύμφωνα πάντα με τη γάτα, υπάρχουν και κάποιοι υπουργοί που μέχρι τώρα φαίνεται να παίρνουν κάτω από τη βάση.

Η γάτα μου σφύριξε τρία συγκεκριμένα ονόματα για τα οποία η εικόνα δεν είναι και η καλύτερη και που θα πρέπει το επόμενο διάστημα να… βελτιωθούν αν δεν θέλουν να δουν την πόρτα της εξόδου.

Το θέμα ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού δεν έχει πέσει στο τραπέζι καθώς μία τέτοια συζήτηση θα λειτουργούσε ανασταλτικά στο κυβερνητικό έργο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως, μαθαίνω, θα κάνει αυτό που πρέπει όταν έρθει η ώρα.