ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Ποιες περιοχές «σαρώνει» ο καύσωνας

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Ποιες περιοχές «σαρώνει» ο καύσωνας

Καιρός: «Καμίνι» και πάλι η χώρα - Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα διαρκέσει ο καύσωνας - Τι αναφέρει τοέκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΖΕΣΤΗΣ - ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός, προβλέπεται για σήμερα Σάββατο, 4 Αυγούστου, με ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παράλληλα, και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με ανέμους μεταβλητούς 2 με 3 και το απόγευμα νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στα ηπειρωτικά από 19 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 31 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 06/08/2017

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Άνεμοι: γενικά ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 και κατά τόπους τους 41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Το Σαββατοκύριακο (05-08-2017 και 06-08-2017) στα δυτικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.

Προειδοποίηση Καλλιάνου για τον καύσωνα: Προσοχή! Αυτές είναι οι πιο δύσκολες ημέρες

Για το κύμα καύσωνα είχε προειδοποιήσει και ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Συνθήκες καύσωνα θα βιώσουμε το Σαββατοκύριακο (05-06/08) με τη θερμοκρασία να σημειώνει νέα άνοδο και να πλησιάζει σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook, η Κυριακή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα, καθώς ο υδράργυρος θα «χτυπήσει κόκκινο».

Δείτε εδώ τις πόλεις που θα «ψηθούν»

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, από το μεσημέρι του Σαββάτου η θερμοκρασία θα παρουσίασει περαιτέρω άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά της Στερεάς και στα δυτικά της Πελοποννήσου, η θερμοκρασία σε τοπικό επίπεδο στις ευπαθείς σε ζέστη περιοχές θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

«Προσοχή, λοιπόν! Σε αυτά τα τμήματα θα ανέβει η θερμοκρασία αρκετά τις επόμενες ημέρες» προειδοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος. Σύμφωνα με τον ίδιο στα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη ημέρα ως προς τις θερμοκρασίες, ο υδράργυρος θα ανέβει περαιτέρω.

Δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο

Σχετικές ειδήσεις