ΚΑΙΡΟΣ

Νέο ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο καιρού - ΕΜΥ: ΠΡΟΣΟΧΗ τις επόμενες ώρες – Πού θα χτυπήσει ισχυρή κακοκαιρία

Νέο ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο καιρού - ΕΜΥ: ΠΡΟΣΟΧΗ τις επόμενες ώρες – Πού θα χτυπήσει ισχυρή κακοκαιρία

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ - Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους - Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Τετάρτης (14/02/2018) προς την Πέμπτη (15/02). Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινεά της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις άνεμοι. Μάλιστα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης (14/02) η ΕΜΥ έντονα φαινόμενα θα πλήξουν και την Αττική.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Πέμπτη

Την Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο. Μέχρι το βράδυ τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία την ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι την κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Μέχρι τη νύχτα, τα έντονα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» πιθανόν τα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (από 400 περίπου μέτρα).

Έντονα φαινόμενα και την Παρασκευή

Την Παρασκευή (16/02), το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους θα «χτυπήσει» μέχρι το πρωί πιθανόν την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία και Ημαθία). Μέχρι το μεσημέρι πιθανόν την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Κατά διαστήμα μέχρι τη νύχτα τα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά - ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας.

Μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μέτρα), της Ευρυτανίας και της Φώκιδας (από 400 - 500) και της Φθιώτιδας (από 500 - 600 μέτρα).

Διαβάστε επίσης

Έτσι «χάσαμε» τα Ίμια: Δείτε τους χάρτες της περιοχής από το 1933 (pics)

Ειρήνη Λαγούδη: «Μίλησαν» τα κινητά – Τι αποκαλύπτει η κόρη της

Σχετικές ειδήσεις