ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσουν» σε λίγη ώρα έντονα φαινόμενα

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσουν» σε λίγη ώρα έντονα φαινόμενα

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας – Πόσες μέρες θα κρατήσει η κακοκαιρία – Πού θα «χτυπήσουν» σήμερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ – Βρέχει από τα πρωί στην Αθήνα, προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους.

Τα «δόντια» του μας δείχνει σήμερα, Τρίτη (20/02/2018) ο καιρός. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις.

Ήδη από το πρωί η κακοκαιρία «χτυπά» την Αττική, όπου σε πολλές περιοχές σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις. Μάλιστα, λόγω της βροχής στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας παρατηρείται κυκλοφοριακό «έμφραγμα». Χαρακτηριστική ήταν νωρίς το πρωί η εικόνα στο Κηφισό, όπου εξαιτίας καραμπόλας και έντονης βροχόπτωσης, οι οδηγοί των οχημάτων ήταν σχεδόν ακινητοποιημένοι.

kinisi

Ωστόσο, τα προβλήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα, εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

Δείτε ΕΔΩ πού παρατηρούνται προβλήματα

Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Στην Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται βροχές. Μικρή πιθανότητα για μεμονωμένη καταιγίδα μέχρι τις πρωινές ώρες. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά διαστήματα στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη νότια Πελοπόννησο και από το βράδυ στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία, όπου είναι πιθανό τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα Δωδεκάνησα και από το βράδυ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μέχρι την Πέμπτη η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη (21/02) θα «χτυπήσουν» κατά διαστήματα το Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, την Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια), τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και πιθανόν τις Κυκλάδες και την κεντρική Μακεδονία.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νωρίς το πρωί και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 700 – 800 μέτρα) και της Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς (από 800 μέτρα).

Την Πέμπτη (22/02) τα ισχυρά φαινόμενα θα διατηρηθούν αρχικά στις παραπάνω περιοχές αλλά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε επίσης:

Ηλίας Βρεττός: Σοκ από τα νέα στοιχεία για το σοβαρό τροχαίο – Ώρες αγωνίας για τον τραγουδιστή

Συντάξεις: Ποιοι κατοχυρώνουν πλήρη σύνταξη από τα 57

Σχετικές ειδήσεις