ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού | Ειδήσεις: Οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από την αρχή της εβδομάδας σε αρκετές περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία - Ποιες περιοχές θα πληγούν από τα φαινόμενα και πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία - Δείτε πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Νέα έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα σαρώσουν και την Πέμπτη (26/07) πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα πλήξουν

Την Πέμπτη (26-07-18):

Α. Κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες, η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια.
Β. Κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης και της Αττικής)

Την Παρασκευή (27-07-18):

Κατά διαστήματα, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης πιθανής και της Αττικής) και πιθανώς οι Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα Πέμπτη, περιμένουμε ιδιαίτερα άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στα ορεινά της Κρήτη, και πιθανόν στην Κυκλάδες και σε νησιωτικά τμήμα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ιδιαίτερα τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να συνοδευτούν πρόσκαιρα και από χαλαζόπτωση.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιότερα πελάγη δυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα σε μέτριους 5 μποφόρ τοπικά στα νοτιότερα πελάγη σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

A SQ PROGNOSI MEGISTES ELAXISTES THERMOKRASIES

Δείτε το χάρτη των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου

Αττική

Προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού αργά το βράδυ.
Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στο Θερμαϊκό το πρωί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στο Θερμαϊκό το πρωί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά ο καιρός γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρέ στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη.
Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 23 έως 31 και στην Κρήτη κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα βόρεια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες το πρωί, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ο καιρός γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ενημερωθείτε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη και δείτε πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στα διάφορα μέτωπα ΕΔΩ