ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες ισχυρά φαινόμενα

Καιρός έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες ισχυρά φαινόμενα

Καιρός – Το καλοκαίρι… αγνοείται! Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες – Έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα «χτυπήσουν» τη χώρα και σήμερα – Πού και πότε θα εκδηλωθούν - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Προσοχή στις θυελλώδεις ανέμους.

Κύμα κακοκαιρίας εν μέσω καλοκαιριού σαρώνει τη χώρα μας. Σύμφωνα το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά τόπους μέχρι και το Σάββατο (04/08/2018).

Πού θα εκδηλωθούν σήμερα τα φαινόμενα

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και σταδιακά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Πρόσκαιρα εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 31 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη Θεσσαλία και πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί στις Σποράδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στην κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 31 και στη νότια Κρήτη κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολική Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο

Το Σάββατο (04/08) στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος ο καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονία, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Εκτροχιάστηκε τρένο μέσα στην πόλη – Δύο τραυματίες – Εικόνες σοκ

Λύθηκε το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων»; Η τρομακτική θεωρία του «αδίστακτου κύματος»