ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Τώρα: Με βροχές και τοπικές καταιγίδες η Τετάρτη - Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη (pics)

Καιρός Τώρα: Με βροχές και τοπικές καταιγίδες η Τετάρτη - Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη (pics)

Καιρός σήμερα:Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη (27/9) η κακοκαιρία που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας - Ραγδαία επιδείνωση από την Πέμπτη - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες τηςΕΜΥ για τις επόμενες 24 ώρες

Για σήμερα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και στις Σποράδες, ενώ αργά το βράδυ θα περιοριστούν στην Κεντρική Μακεδονία και στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα αποκτήσουν πιο έντονο και συνεχή χαρακτήρα.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριο, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι τα 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ανατολικούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

getForecastMap31
getForecastMap32

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένης καταιγίδας από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ οι οπαίοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες .
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Έρχονται βροχοθύελλες και... χιόνια!

Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook που θα περιλαμβάνει βροχοθύελες και χιόνια!

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του οι πρόσφατες βροχές που προκάλεσαν αρκετά προβλήματα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με σημαντική ενίσχυση των βοριάδων που θα φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση οι βροχές θα επιμείνουν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Από την Πέμπτη (28/9) και μετά η ενίσχυση των βοριάδων θα έχουν ως αποτέλεσμα βροχοθύελλες, με τα έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του δυτικού Αιγαίου.

Οι βροχές σε συνδυασμό με την ενίσχυση των βοριάδων θα έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας που στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας δεν θα ξεπεράσει τους 20°C.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο κυρίως στην κεντρική Ελλάδα και στο ορεινά πάνω από τα 1900 μέτρα.

Δείτε τι έγραψε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις