ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Βελτιωμένος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Πού θα βρέξει (χάρτες)

Καιρός: Βελτιωμένος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Πού θα βρέξει (χάρτες)
Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)

Βελτιωμένος θα είναι το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μετά την κακοκαιρία που δημιούργησε πολλά προβλήματα στις περιοχές που σάρωσε με έντονα καιρικά φαινόμενα τις προηγούμενες ημέρες.

Οι βροχές και καταιγίδες ωστόσο θα συνεχιστούν και σήμερα κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Θράκη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την κίνηση των νεφικών σχηματισμών της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μας το διήμερο Πέμπτη 03/10 – Παρασκευή 04/10 2019 όπως τις κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 της EUMETSAT.

27.000 κεραυνοί, μεγάλα ύψη βροχής και 38 βαθμοί στην Κρήτη

Στο χάρτη που ακολουθεί συνοψίζονται τα σημαντικότερα μετεωρολογικά γεγονότα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου έως και το απόγευμα της Παρασκευής.

Σχεδόν 27.000 κεραυνοί καταγράφηκαν σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ».

Σύμφωνα με το βροχόπτωσης δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών που έχει στη διάθεσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr , τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφονται στην Ιθάκη με 86 χιλιοστά και στην Ξάνθη με 83 χιλιοστά.

Αξίζει να σημειωθεί η εντυπωσιακή θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου τις μεσημεριανές ώρες. Την ώρα που στη Βόρεια Ελλάδα η διέλευση του ψυχρού μετώπου είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στο Νότιο Αιγαίο οι νοτιάδες διατήρησαν τις θερμοκρασίες σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Βόρεια Κρήτη όπου οι νότιοι άνεμοι έδρασαν ως καταβάτες εκτοξεύοντας τη μέγιστη θερμοκρασία στα Χανιά στους 37,6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, κατά τόπους ισχυρές έως τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα σχετικά βελτιωμένος καιρός, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι στα βόρεια πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 16 και 22 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Από αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνσωτικούς χάρτες της ΕΜΥ με τον καιρό σήμερα και αύριο:

Ο καιρός την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις