ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός ΤΩΡΑ:«Βούλιαξαν» δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος - Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Καιρός ΤΩΡΑ:«Βούλιαξαν» δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος - Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας μεγάλο μέρος της χώρας το τελευταίο 24ωρο – Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας που έως τώρα έχει πληγεί περισσότερο από τα καιρικά φαινόμενα - Χιλιάδες οι κεραυνοί που έπεσαν – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Πλημμύρες και καταστροφές έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται από το βράδυ της Τρίτης σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας την ώρα που το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού παραμένει σε ισχύ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο την Πέμπτη (21/11) οι περιοχές που θα πληγούν θα είναι κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και
πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της
Αττικής).

Η κακοκαιρία έπληξε με καταρρακτώδεις βροχές μεγάλα τμήματα της δυτικής Ελλάδας ενώ δεν έλειψαν τα προβλήματα και οι πλημμύρες. Τις επόμενες ώρες τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν και την Αττική και κυρίως το δυτικό τμήμα της.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τις μεγαλύτερες καταγραφές βροχόπτωσης έως τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 20/11 καθώς επίσης και πού έπεσαν 3.500 κεραυνοί έως και τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης:

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Εικόνες Αποκάλυψης στη Μεσσηνία

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (20/11) στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ενεργοποίησε άμεσα το μηχανισμό του Σχεδίου «Ξενοκράτης» προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών, σε συνεργασία πάντα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Χαρακτηριστική της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι η εικόνα στον κάμπο της Μεσσηνίας, ο οποίος «πνίγηκε» από χείμαρρο και την οποία κατέγραψε το εναέριο βίντεο της UP Stories:

«Βούλιαξε» η Ζάκυνθος από την κακοκαιρία

Αρκετά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που σάρωσε τη Δυτική Ελλάδα, με το νησί της Ζακύνθου να έρχεται αντιμέτωπο με πλημμύρες.

Οι ζημιές καταγράφονται στα χωριά Κερί, Μαριές, Κοιλιωμένο, Παντοκράτορα, Σκοινάρι, Βολίμες, ‘Αγιο Λέοντα, Αμπελόκηπους, Βασιλικό.

Τμήμα της επαρχιακής οδού στον Βασιλικό έχει κλείσει για να πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης βράχων που έκλεισαν τον δρόμο από κατολίσθηση, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στο Κερί. Στις δύο παραπάνω περιοχές βρίσκονται από νωρίς συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη κληθεί να συνδράμει στην απομάκρυνση υδάτων σε σπίτι στο Κερί, σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στη Λούμπα και σε κτίριο στους Αμπελόκηπους ενώ το κλιμάκιο της υπηρεσίας στην περιοχή των Ελατίων χρειάστηκε να παρέμβει για την κοπή κλαδιών στις Βολίμες.

Δείτε στην gallery τις φωτογραφίες:

Κινδύνεψαν γυναίκες στη Χαλκιδική

Εν τω μεταξύ σήμερα (20/11) έντονη βροχόπτωση έπληξε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το κέντρο δέχθηκε 20 κλήσεις, ενώ η Υπηρεσία χρειάστηκε να προχωρήσει σε 8 αντλήσεις υδάτων στα Φλογητά και στα Νέα Πλάγια.

Παράλληλα, δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, σε γέφυρα στην επαρχιακή οδό από Τριγλία για Νέα Πλάγια, όταν αυτό καλύφθηκε από νερό και χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστούν.

Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία

Συνολικά 44 κλήσεις για άντληση υδάτων σε υπόγεια στις περιοχές της Χαλκηδόνας και των Κουφαλίων έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα (20/11) και είχε ως αποτέλεσμα υπόγεια ή άλλα οικήματα να πλημμυρίσουν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έξι συνεργεία αποτελούμενα από 12 άτομα επιχειρούν στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών.

Στο νομό Κιλκίς, σε ισχύ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μεταξύ των οικισμών Άσπρος και Αξιοχώρι και η μετακίνηση των οδηγών γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών. Εξάλλου, αποκαταστάθηκε νωρίς το απόγευμα, η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο που συνδέει τη Χαλκηδόνα με τα Κουφάλια, η οποία είχε διακοπεί εξαιτίας συγκέντρωσης μεγάλου όγκου νερού στο οδόστρωμα.

Ο καιρός την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου

Βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, και βαθμιαία από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 11 και 18 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ στο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο και τα νότια τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και κυρίως από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες από το βράδυ.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα! Πώς θα κάνετε την αίτηση - Ποιοι και πότε θα το πάρουν

Μετρό: Στάσεις εργασίας την επόμενη εβδομάδα - Πότε θα τραβήξουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι

Σχετικές ειδήσεις