ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Προειδοποίηση Καλλιάνου: Προσοχή τις επόμενες ώρες – Έρχεται πολύ νερό στην Αττική

Καιρός - Προειδοποίηση Καλλιάνου: Προσοχή τις επόμενες ώρες – Έρχεται πολύ νερό στην Αττική

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας σήμερα, Πέμπτη (21/11) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook εφιστά ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου τις επόμενες ώρες καθώς αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έγραψε στο Facebook: «Περιμένουμε αρκετό νερό τις επόμενες ώρες στην Αττική και μάλιστα πολύ πιθανό είναι να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Μια μικρή προσοχή χρειάζεται».

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Με νεότερο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης (21/11), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σε συνέχεια του προηγούμενου Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (α.α 26/2019), οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα Πέμπτη (21/11/2019),

α. Τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και μέχρι το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες την Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και μέχρι το βράδυ τις δυτικές Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νότια τμήματα της Εύβοιας.

Τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Αύριο Παρασκευή (22/11/2019)

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.

Αυτές οι περιοχές θα επηρεαστούν

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα εκδηλώνονται από το πρωί σε αρκετές περιοχές της νοτιοδυτικής και βορειοανατολικής Ελλάδας, αλλά με τα φαινόμενα να είναι κατά κανόνα ασθενή.

Όμως μετά το μεσημέρι και από τα νότια, σύμφωνα και με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές.

Βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά περιόδους έντονες, θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες στη gallery που ακολουθεί:

Από τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στα Πατήσια: Ηλικιωμένη πέθανε και την έφαγαν τα σκυλιά της

Αυθαίρετα: Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για την τακτοποίησή τους

Σχετικές ειδήσεις