ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα 2019 - koinonikomerisma.gr: Ανατροπή με τους δικαιούχους

Κοινωνικό μέρισμα 2019 - koinonikomerisma.gr: Ανατροπή με τους δικαιούχους
PIXABAY

Κοινωνικό μέρισμα: Ακόμη περισσότερες θα είναι τελικά οι οικογένειες ατόμων με αναπηρία που θα λάβουν έως το τέλος του τρέχοντος έτους το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα όσα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διανομή του μερίσματος σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, η οποία υπεγράφη την Πέμπτη, προβλέπει ότι το ποσό των 700 ευρώ θα καταβληθεί σε όλες τις οικογένειες που έχουν ανάπηρα μέλη κι όχι μόνο σε όσες έχουν ανάπηρα τέκνα ηλικίας μέχρι 24 ετών.

Μοναδική προϋπόθεση είναι να λαμβάνουν τακτικό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων (koinonikomerisma.gr) έως την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και να κλείσουν ως τις 26 Δεκεμβρίου, για να ξεκινήσουν και να τελειώσουν οι πληρωμές μέχρι και 31 Δεκεμβρίου το αργότερο.

Το Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθεί σε:

– Νοικοκυριά (ακόμα και ατομικά) όπου τουλάχιστον ένα μέλος τους λαμβάνει επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.

– Πολύτεκνες οικογένειες (4 παιδιά και άνω) αν το οικογενειακό εισόδημα αλλά και οι τραπεζικές καταθέσεις τους δεν ξεπερνούν το ποσόν των 20.000 ευρώ.

– Νοικοκυριά με τουλάχιστον 1 ή και τους 2 γονείς άνεργους –βραχυχρόνια ή μακροχρόνια- εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ και οι καταθέσεις τις 20.000 ευρώ.

Οι άλλες σημαντικές αλλαγές που επήλθαν , την τελευταία στιγμή, δεν αφορούσαν τα εισοδηματικά ή περισσότερα κριτήρια, αλλά άλλους «κόφτες» που είχαν τεθεί.

Έτσι, μειώθηκαν από δέκα σε εφτά τα χρόνια που υποχρεούται ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογικές δηλώσεις στη χώρα μας.

Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς ή δικαιούχους πρέπει να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας για τουλάχιστον μια 7ετία, αντί 5ετίας που έως τώρα εξεταζόταν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη από 12 ετών στα χέρια του πατέρα της - Σοκάρουν τα νέα στοιχεία

Ανθρωπόμορφο κτήνος: Αυτός είναι ο Πακιστανός που ασελγούσε σε άτομο με νοητική στέρηση