ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ο χιονιάς «κυκλώνει» την Αττική! Θα το στρώσει στα βόρεια προάστια - Νιφάδες και στο κέντρο

Καιρός: Ο χιονιάς «κυκλώνει» την Αττική! Θα το στρώσει στα βόρεια προάστια - Νιφάδες και στο κέντρο

Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες - Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα - Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Τσουχτερό κρύο, ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες επικρατούν από το πρωί της Πέμπτης στις αστικές περιοχές του λεκανοπεδίου, με νιφάδες χιονιού να πέφτουν στα ορεινά του νομού.

Ο καιρός τις επόμενες ώρες αναμένεται να εμφανίσει υποτροπή η οποία θα επηρεάσει ολόκληρο το λεκανοπέδιο, με χιονόπτωση να σημειώνεται αργά το βράδυ της Πέμπτης στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Σημειώνεται ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τροχαίας.

Δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί τις συνθήκες που θα επικρατήσουν το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή:

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ

Έκτακτη προειδοποίηση Καλλιάνου: Θα χιονίσει και στην Αθήνα

Για υποτροπή του καιρού τις επόμενες ώρες έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Καλλιάνου τις επόμενες ώρες είναι αυξημένη η πιθανότητα να χιονίσει στα βόρεια προάστια.

Δείτε παρακάτω τι έγραψε στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος:

«ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Σήμερα το βράδυ (έως και το πρωί της αυριανής ημέρας Παρασκευής) ο καιρός στην Αττική θα παρουσιάσει υποτροπή και θα χιονίσει κατά περιόδους στα βόρεια προάστια (ενδεικτικά πάνω από τα 250-300 μέτρα), ενώ μετά τα μεσάνυχτα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να κατεβούν και λίγο χαμηλότερα υψομετρικά.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΤΑ 15°C

Η θερμοκρασία σε σχέση με τις μέγιστες της Τρίτης έχει παρουσιάσει πτώση κατά μέσο όρο κατά 13-15°C, κάτι το οποίο ανέμενα και σας είχα ενημερώσει αναλυτικά εδώ και μέρες.

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Η μεταβολή του καιρού σε καθαρά χειμωνιάτικες συνθήκες έχει γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και μάλιστα αξιόλογες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν χθες και σήμερα σε αρκετές ορεινές - ημιορεινές αλλά ακόμη και ημιπεδινές περιοχές (πάνω από τα 200-300 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, επαληθεύοντας στο ακέραιο τις προγνώσεις μας.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και κατά βάση ασθενείς θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως στα πολύ βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου (μικρή η πιθανότητα εκεί). Στη Θράκη όμως αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα χιονίσει κατά διαστήματα και σε πεδινά τμήματα.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΙ ΕΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Οι άνεμοι θα παραμείνουν κατά διαστήματα ενισχυμένοι έως και το μεσημέρι του Σαββάτου για τις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας με εντάσεις που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ τοπικά.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Έως και την Κυριακή το πρωί οι θερμοκρασίες στη χώρα θα είναι αρκετά χαμηλές, ενώ από το μεσημέρι της Κυριακής η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί».

Καιρός: «Καμπανάκι» και από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Έκτακτη ενημέρωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για επιδείνωση του καιρού και πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες στην Αττική.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην έκτακτη ενημέρωσή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

«Σε κλοιό χιονιά η Αττική απόψε το βράδυ και μέχρι αύριο το πρωί

Πυκνές χιονοπτώσεις σύμφωνα με το περιοχικό μας μοντέλο αναμένονται απόψε τη νύχτα και μέχρι λίγο πριν το μεσημέρι αύριο στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής με αυξημένες τις πιθανότητες και για χιονόστρωση με έμφαση τα βόρεια τμήματα. Πιθανόν να δούμε το χιόνι να πέφτει και σε κεντρικές περιοχές του νομού χωρίς να αποκλείεται να το στρώσει σε ευαίσθητες επιφάνειες (γρασίδι, ταράτσες, αυτοκίνητα κτλ).
Ενδεχομένως αύριο το πρωί να υπάρχουν και προβλήματα προς τη βόρεια Αττική. Η κατάσταση θυμίζει κάτι από την κακοκαιρία "Τηλέμαχος" πέρυσι τον Ιανουάριο.

Αναλύω την κατάσταση για τους σχετικούς με την πρόγνωση του καιρού...

-Βαρομετρικό χαμηλό στη Ρόδο

-Κοντά στους -8°C στην ισοβαρική στάθμη των 850hpa

-Κοντά στους -34°C στην ισοβαρική στάθμη των 500hpa

-Αυξημένος υετός στους χάρτες υετού.

-Ανανέωση προγνωστικού μας μοντέλου 12Ζ σημερινός κύκλος.»

Ο καιρός την Παρασκευή

Στη δυτική χώρα και τη Μακεδονία γενικά βελτιωμένος καιρός. Στα ανατολικά και τα νότια, τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής χώρας και από το απόγευμα της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Από το απόγευμα ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και νωρίς το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 6 βαθμούς κελσίου.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ με τον καιρό τις επόμενες ώρες:

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το βράδυ με χιονόνερο ή χιόνι στη Θράκη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -3 (μείον τρεις) έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον δώδεκα) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -4 (μείον 4) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα).

Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για τη γρίπη: 15 νεκροί την τελευταία εβδομάδα

Σχετικές ειδήσεις