ΚΑΙΡΟΣ

«Μούσκεμα» ο καιρός την Τσικνοπέμπτη: Με βροχές, καταιγίδες και χιόνια το τσίκνισμα (pics)

«Μούσκεμα» ο καιρός την Τσικνοπέμπτη: Με βροχές, καταιγίδες και χιόνια το τσίκνισμα (pics)
Intime News

Καιρός σήμερα - Ειδήσεις: Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τσικνοπέμπτη (20/2), με έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές και πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Κυριακή, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ο καιρός σήμερα

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία η μέγιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο Ιόνιο 7 και γρήγορα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές από τα βόρεια και βαθμιαία, κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, πιθανώς πρόσκαιρα πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ο καιρός την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (21/2)

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, στα ορεινά χιονοπτώσεις και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Αιγαίο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22-02-2020

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νοτιοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ στα δυτικά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23-02-2020

Στα δυτικά και βόρεια γενικά αίθριος καιρός.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Δυστυχώς! Τι δείχνει η μακροπρόθεσμη τάση για Κυριακή Αποκριάς και Καθαρά Δευτέρα

Με τάσεις να μας τα... χαλάσει εμφανίζεται ο καιρός για το εορταστικό τριήμερο Αποκριάς και Καθαρά Δευτέρας.