ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες Εύβοια – Συγκίνηση: Διασώστης φιλάει μωράκι πριν το παραδώσει στους δικούς του

Πλημμύρες Εύβοια – Συγκίνηση: Διασώστης φιλάει μωράκι πριν το παραδώσει στους δικούς του

Πραγματική «μάχη» δίνουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έχουν δεχτεί πάνω από 500 κλήσεις για βοήθεια στην Εύβοια.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφουν τα τοπικά ΜΜΕ στην Εύβοια, ενώ οι προσπάθειες απεγκλωβισμών στις περιοχές που επλήγησαν πιο σφοδρά από την κακοκαιρία «Θάλεια» συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια έχουν φτάσει τους πέντε, ενώ επιπλέον τόνισε πως υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι.

Συνεχίζονται από την Πυροσβεστική οι επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων από τις πλημμύρες στην Εύβοια, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα αναμένεται τα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, Κυριακή 9 Αυγούστου.

Σε μια συγκινητική στιγμή που κατέγραψε η κάμερα του Star Κεντρικής Ελλάδας, ένας διασώστης μεταφέρει στην ασφάλεια ένα μωρό και το φιλάει στο κεφαλάκι του αμέσως πριν το παραδώσει σε μία γυναίκα.

Δείτε τη φωτογραφία στη gallery:

Το Newsbomb.gr κατέγραψε βίντεο με σκαπτικά μηχανήματα και τρακτέρ να μεταφέρουν άτομα που μόλις έχουν απεγκλωβιστεί, μετά από μια εφιαλτική νύχτα που προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι από νωρίς τη νύχτα είχε γίνει στην Εύβοια μεγάλη κινητοποίηση με τις κατευθύνσεις και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν σε επιφυλακή από τις προηγούμενες ημέρες λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ. Ωστόσο, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, ο όγκος νερού που έπεσε ήταν πάρα πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα να σημειωθούν οι μεγάλες πλημμύρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Πλημμύρες Εύβοια - Ανείπωτη τραγωδία: Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία - Ανάμεσά τους ένα βρέφος