ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
In Τime

Καιρός σήμερα - Ειδήσεις: Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός την Κυριακή (27/9), από τις νυκτερινές ώρες προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (28/9), νέο κύμα βροχοπτώσεων αναμένεται από τα δυτικά, το οποίο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθεί ανατολικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, οι οποίες έως το μεσημέρι της Δευτέρας θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα.

Η κακοκαρία τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν στα δυτικά, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και πιθανώς στις Βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις.

Οι βροχές μετά το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ θα επηρεάσουν πρόσκαιρα έως τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στο χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται τα συνολικά ύψη βροχής από τις βραδινές ώρες της Κυριακής έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα πιο σημαντικά φαινόμενα.

Χάρτης. Εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 27/09 έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 28/09/2020, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Με κύκλους επισημαίνονται οι περιοχές όπου ενδέχεται να σημειωθούν κατά τόπους έντονα φαινόμενα.meteo.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: Η αγορά του… αιώνα! Μετά τα Rafale η Ελλάδα παίρνει και F-35