ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πλησιάζει προς την Αττική η «Κίρκη» - Πού έπεσε περισσότερη βροχή

Καιρός: Πλησιάζει προς την Αττική η «Κίρκη» - Πού έπεσε περισσότερη βροχή
Πέρασε από το νότιο τμήμα της Ελλάδας και ανηφορίζει προς τη Στερεά η «Κίρκη»
InTime

Καιρός: Η κακοκαιρία «Κίρκη» πέρασε από το νότιο τμήμα της χώρας και ανεβαίνει προς τη Στερεά Ελλάδα όπου θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες .

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/10) ξεκίνησε να πλήττει την Ελλάδα η κακοκαιρία «Κίρκη». Μέχρι το πρωί της ίδιας ημέρας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Στο δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στα Σφακιά Χανίων. Εκεί έπεσαν 34 χιλιοστά βροχής, ενώ σε ποσότητα νερού ακολούθησαν ο Λέντας Ηρακλείου και η Κάνδανος Χανίων με 30 χιλιοστά βροχής.

Πλέον, τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρες. Η «Κίρκη» θα «χτυπήσει» τη Στερεά Ελλάδα, της Αττικής συμπεριλαμβανομένης, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις (mm)

Οι ημερήσιες βροχοπτώσειςmeteo.gr

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα ισχυρά φαινόμενα αρχικά αναμένονται στο Ιόνιο (κυρίως στα νησιά του κεντρικού και νότιου πελάγους), στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Βαθμιαία θα επηρεαστούν η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Ο χάρτης πρόγνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Ο χάρτης πρόγνωσης από την ΕΜΥmeteo.gr

Ο χάρτης των ανέμων από το meteo.gr

Οι άνεμοι την Τετάρτη (28/10)meteo.gr

Ο χάρτης των αέριων μαζών από το meteo.gr

Οι ψυχρές αέριες μάζες την Τετάρτη (28/10)meteo.gr

Δείτε LIVE την πορεία των κεραυνών από το windy.com

Η πρόγνωση για την Πέμπτη Οκτωβρίου

Στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Όμως, από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν-Μακρόν: Τι κρύβει η άγρια κόντρα – Το Charlie Hebdo, το Ισλάμ και η ανατολική Μεσόγειος