ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Χωρίζεται ξανά η χώρα στα δύο - Άνοιξη και χειμώνας μαζί

Καιρός - Μαρουσάκης: Χωρίζεται ξανά η χώρα στα δύο - Άνοιξη και χειμώνας μαζί

Καιρός: Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη. 

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο μετεωρολόγο, Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως, σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας σήμερα Παρασκευή με τις βροχές να σταματούν, τους ανέμους να εξασθενούν και την θερμοκρασία να ανεβαίνει.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Έτσι λοιπόν το Σάββατο θα επικρατήσει ένας ανοιξιάτικος καιρός στη χώρα μας με την θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές να βρίσκεται πάνω από τους 20 βαθμούς κελσίου μιας και οι νοτιάδες καθώς αναμένεται να κυριαρχήσουν στις θάλασσές μας θα μεταφέρουν θερμότερες αέριες μάζες ενώ οι λίγες βροχές που θα σημειωθούν δεν αναμένεται να προβληματίσουν.

Κι αν το Σάββατο θα κυλήσει με ανοιξιάτικο καιρό δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα συμβεί το ίδιο και για την Κυριακή όπου η χώρα μας αναμένεται να χωριστεί καιρικά σε δύο τμήματα με την βόρεια Ελλάδα να βιώνει ένα προχωρημένο Φθινόπωρο την ίδια στιγμή που νοτιότερα θα κυριαρχεί η Άνοιξη.

Πάνω από 20 βαθμούς η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ βορρά και νότου

Εντυπωσιακές αναμένεται να είναι οι θερμοκρασιακές διαφορές που θα παρατηρηθούν στη χώρα μας την Κυριακή όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε και στον πρώτο μας χάρτη.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο θα μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες από την Θεσσαλία και βορειότερα, ενώ πιο νότια αντίστοιχα θα μεταφερθούν θερμές αέριες μάζες.

Στον δεύτερο χάρτη μας αποτυπώνεται αυτή η εξέλιξη με τους νοτιάδες να κυριαρχούν προς τα νότια και τους βοριάδες πιο βόρεια. Μάλιστα καθώς οι νοτιάδες θα λειτουργούν σαν καταβάτες προς τη βόρεια Κρήτη και την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα ανεβάσουν περεταίρω την θερμοκρασία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Χανιά της Κρήτης όπου ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 30° την ίδια ώρα που στη Φλώρινα η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ανεβαίνει πάνω από τους 10° μια θερμοκρασιακή διαφορά 20° ή και παραπάνω για μια οριζόντια απόσταση κοντά στα 600 χιλιόμετρα.

Καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια - Ζέστη και σκόνη στα νότια

Η σύγκρουση των ψυχρών και των θερμών αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας θα έχει σαν αποτέλεσμα την επικράτηση άστατου καιρού από το ύψος της Λαμίας και πιο βόρεια όπου θα συναντήσουμε βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χιόνια στα βουνά, ενώ πιο νότια θα κυριαρχούν η ζέστη και η αφρικανική σκόνη.

Στους τελευταίους δύο χάρτες μας αποτυπώνεται η κίνηση της θερμής και της ψυχρής αέριας μάζας όπως επίσης και οι βροχοπτώσεις που αναμένουμε. Οπως όλα δείχνουν με καιρικά σκαμπανεβάσματα θα κυλήσει και η νέα εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Εύβοια: Πώς σκοτώθηκαν τρεις εργάτες σε στύλο της ΔΕΗ - Συλλήψεις για τρία πρόσωπα