ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός τώρα: Βροχές και σκόνη τη Δευτέρα - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Καιρός - Σκόνη
In Τime

Καιρός σήμερα: Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου - Σκόνη στην ατμόσφαιρα, στα νότια και δυτικά της χώρας - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο 10 Απριλίου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ο καιρός σήμερα

Στα βορειοανατολικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα 5 Απριλίου

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για την Σάββατο 10 Απριλίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα 5 Απριλίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονομένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 4 με 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στο νότιο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα σταφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τις πρωινές ώρες στις βορειότερες περιοχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βορειότερα τμήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Ο καιρός την Τρίτη 5 Απριλίου

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στο νότιο Αιγαίο λίγες τοπικές νεφώσεις.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

ΤΕΤΑΡΤΗ 07-04-2021
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ 08-04-2021
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-04-2021
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές αλλά παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10-04-2021
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.