ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Οι νοτιάδες σαρώνουν την Κρήτη – Πού έφτασε η θερμοκρασία τους 28 βαθμούς Κελσίου

Βόλτα στην Κρήτη
INTIME

Καιρός τώρα: Από τους ισχυρούς νότιους ανέμους δοκιμάζεται η Κρήτη με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr ιδιαίτερα ενισχυμένοι είναι οι νότιοι άνεμοι που πνέουν στη Κρήτη.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Κρήτη που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το πρωί της Τρίτης 06/04.

Όπως προκύπτει από αυτόν, η ισχυρότερη ριπή καταγράφηκε στη Φινοκαλιά Λασιθίου και ήταν ίση με 134 χλμ/ώρα.

Πίνακας με τους ισχυρότερους ανέμους στην Κρήτη
Τι κατέγραψαν οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Κρήτη

Οι εν λόγω άνεμοι λειτουργούν ως καταβάτες στις υπήνεμες πλευρές των ορεινών όγκων του νησιού, ανεβάζοντας κατά μερικούς βαθμούς τη θερμοκρασία.

Χαρακτηριστική είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στις βόρειες περιοχές της Κρήτης.

Όπως προκύπτει από τον πίνακα που παρουσιάζει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στο νησί έως το πρωί της Τρίτης 06/04, η υψηλότερη σημειώθηκε στον Νεροκούρο Χανίων όπου έφτασε τους 28.1 βαθμούς Κελσίου.

Πίνακας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη
Άνοδος της θερμοκρασίας στις βόρειες περιοχές της Κρήτης

Προειδοποίηση Αρναούτογλου

Την προσοχή των πολιτών για τον καιρό της σημερινής ημέρας εφιστά ο γνωστός προγνώστης καιρού, Σάκης Αρναούτογλου.

Ο κ. Αρναούτογλου επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της Τρίτης στην Ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα οι νότιοι άνεμοι θα είναι πολύ ενισχυμένοι, ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει ο προγνώστης της ΕΡΤ, οι ριπές των νοτιάδων δεν αποκλείεται ακόμα και στις πόλεις, στα βόρεια του νησιού να αγγίξουν και τα 90 με 100 χιλιόμετρα την ώρα (ήτοι τα 10 μποφόρ, συνοδευόμενοι μάλιστα και από κατά διαστήματα αξιόλογη μεταφορά αφρικάνικης σκόνης) με πιθανά προβλήματα.

«Μεγάλη προσοχή χρειάζεται κατά τη γνώμη μου στους πολύ ενισχυμένους νοτιάδες που αναμένεται να επικρατήσουν, και ιδιαίτερα στην Κρήτη», αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό της Τρίτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό Μακρινίτσα: «Βοήθεια, σώστε με! Ήρθε να μας σκοτώσει» - Θρήνος για τον Γιώργο και την Κων/να