ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

ΚαιρόςΕπιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα σήμερα και αύριο (19/7), με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν σήμερα την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Στερεά και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, ενώ αύριο μέχρι τις απογευματινές ώρες, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

«Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα
σήμερα Κυριακή (18-07-2021) και αύριο Δευτέρα (19-07-2021) με βροχές
και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από
χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα Κυριακή, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία,
τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Στερεά και τις βορειότερες
περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

2. Αύριο Δευτέρα, μέχρι τις απογευματινές ώρες τη δυτική και την
κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε στο Newsbomb.gr δίνοντας την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος, από σήμερα Κυριακή 18 Ιουλίου επιστρέφουν οι τοπικές βροχές, οι μπόρες και οι μεμονωμένες καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αυτά θα επικρατήσουν κυρίως στα ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου αι στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:

Από σήμερα το μεσημέρι περιμένουμε αστάθεια στις κεντρικές και τις βόρειες περιοχές της χώρας. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και κεραυνοπτώσεις.

Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ίδια κατάσταση θα επικρατήσει μέχρι και την Τετάρτη.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους, ενώ στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά και τα νότια, 4 με 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα βορειοανατολικοί τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.