ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα με 40άρια και... πάνω!

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα με 40άρια και... πάνω!

Καιρός: Μόνο λίγες ημέρες δροσιάς μας επιφύλασσε ο Αύγουστος, καθώς ξεκινάει νέο κύμα καύσωνα.

Ένα νέο κύμα καύσωνα βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας, με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, όπως αποκάλυψε στο MEGA, ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κώστας Λαγουβάρδος.

Ο Αύγουστος προβλέπεται ότι θα είναι ένας ζεστός μήνας, με την αποτίμηση να γίνεται στο τέλος του μήνα, μία ένδειξη της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τον κύριο Λαγουβάρδο.

Φέτος σημειώθηκαν δύο μεγάλοι καύσωνες, ενώ τέτοιο φαινόμενο στην Ελλάδα το είδαμε το καλοκαίρι του 2007.

«Η εικόνα που έχουμε από το φετινό καλοκαίρι ίσως θα μας βοηθήσει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο κ. Λαγουβάρδος.

Μάλιστα, σημείωσε πως το νέο κύμα καύσωνα θα μας απασχολήσει από τη Δευτέρα και για περίπου 4 ημέρες.

Ο καιρός την Κυριακή 15 Αυγούστου (ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ηπειρωτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 35 βαθμούς.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για τον Δεκαπενταύγουστο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.