ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Δοκιμασία ξανά για το Ιόνιο – Πότε θα εκτονωθεί η κακοκαιρία – Τι θα γίνει στην Αττική

Καιρός κακοκαιρία
Καιρός: Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα σημαντικότερα προβλήματα – Η πρόγνωση Μαρουσάκη
ΙΝΤΙΜΕ

Καιρός: Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα σημαντικότερα προβλήματα – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Για δεύτερη ημέρα θα συνεχίσει το σφυροκόπημά της η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας καθώς το δεύτερο χαμηλό βαρομετρικό που σχηματίστηκε νότια της Ιταλίας συνεχίζει την προέλασή του προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το χαμηλό βαρομετρικό μετατοπίζεται κατά μήκος της ακτογραμμής της δυτικής Ελλάδας «γιατί προσπαθεί συνεχώς να ενισχύει τις δυνάμεις του από τη θάλασσα».

Όσον αφορά τον καιρό στην Αττική ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ είπε ότι «ίσως έζησε τα δυσκολότερα χθες με την κακοκαιρία να βαίνει προς εκτόνωση τις επόμενες ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα» οπότε θα σημειωθούν «τα τελευταία ψήγματα των καταιγίδων». Αντίθετα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη απαιτείται «πολύ μεγάλη προσοχή στο Ιόνιο από το ύψος των νοτίων τμημάτων της Κέρκυρας, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη».

Προσοχή απαιτείται και στα δυτικά παράλια της Στερεάς και της Πελοποννήσου καθώς λόγω της κακοκαιρίας «θα δοκιμάζονται με πολλές βροχές μέχρι αύριο το μεσημέρι καθώς το βαρομετρικό θα εγκλωβιστεί και συνεχώς θα ενισχύεται».

Για τη Θεσσαλονίκη η πρόγνωση του καιρού είναι ότι θα επηρεαστούν από τις βροχές και τις καταιγίδες κυρίως τα τρία «πόδια» της Χαλκιδικής μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Στην υπόλοιπη χώρα ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στα πιο ανατολικά της Θράκης ενώ και στην Κρήτη μετά τη λαίλαπα των καταιγίδων τα ξημερώματα της Παρασκευής από τα ανατολικά προς τα δυτικά θα υπάρξει εκτόνωση από το μεσημέρι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Άνοιξαν Κηφισός και Ποσειδώνος

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πού δεν λειτουργούν σχολεία και παιδικοί σταθμοί - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τζόκερ: Πού συμπληρώθηκαν τα τυχερά δελτία που μοίρασαν 7 εκατ. ευρώ σε έξι τυχερούς