ΚΑΙΡΟΣ

Ομίχλη: Πού οφείλεται το φαινόμενο που «εξαφάνισε» την Αττική - Τι λέει ο Αρνιακός στο Newsbomb.gr

Ομίχλη: Πού οφείλεται το φαινόμενο που «εξαφάνισε» την Αττική - Τι λέει ο Αρνιακός στο Newsbomb.gr
Απόκοσμες εικόνες στην Αττική τα ξημερώματα του Σαββάτου

Πυκνή ομίχλη έφερε προβλήματα στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας - Ο Τάσος Αρνιακός δίνει όλες τις λεπτομέρειες στο Newsbomb.gr - Που οφείλεται το συγκεκριμένο φαινόμενο - Πότε θα υποχωρήσει

Μέσα σε ένα σύννεφο ομίχλης να τη σκεπάζει «ξύπνησε» σήμερα η Αττική και όχι μόνο καθώς αρκετές περιοχές της χώρας από χθες το βράδυ έχουν καλυφτεί από ένα πυκνό «πάπλωμα».

Ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, εξήγησε μιλώντας στο Newsbomb.gr, που οφείλεται το συγκεκριμένο φαινόμενο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η επικράτηση των ισχυρών νοτιάδων, που φέρνουν υγρασία από την Μεσόγειο σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, δημιουργούν ομίχλες ακτινοβολίας όχι μόνο στην ξηρά, αλλά και στη θάλασσα.

Κλείνοντας ο μετεωρολόγος, επεσήμανε πως η επικράτηση των νοτιάδων θα ελαττωθούν από την Κυριακή, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να εξαφανιστεί.

Δύο πτήσεις με προορισμό την Αθήνα προσγειώθηκαν τελικά στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, λόγω περιορισμένες ορατότητας.

Απόκοσμες ήταν οι εικόνες και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα αεροπλάνο της Aegean με δρομολόγιο Αθήνα - Ζυρίχη, να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, μία πτήση από Μυτιλήνη προς Αθήνα αναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο προς Ηράκλειο.

Απίστευτες είναι και οι εικόνες που καταγράφηκαν λίγο πριν τις έξι τα ξημερώματα στη Μεσογείων αλλά και την Αγία Παρασκευή.

Ομίχλη: Προβλήματα και σε άλλε περιοχές

Χανιά

Ένα πυκνό πέπλο ομίχλης κάλυψε το βράδυ της Παρασκευής και πολλές περιοχές των Χανίων, σύμφωνα με το Flashnews.

Από την ομίχλη στα Χανιά προκληθηκαν πολλά προβλήματα, κυρίως στις αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Η πτήση ΟΑ 344 απο Αθήνα για Χανιά που επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 21:55, ακυρώθηκε και οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Επίσης, πτήσεις από Αθήνα - Χανιά και Χανιά - Αθήνα παρουσιάζουν καθυστερήσεις.

Το απόγευμα όλες οι πτήσεις έγιναν κανονικά και τα προβλήματα εμφανίστηκαν μετά τις 21:00 το βράδυ.

Εύβοια

Αρκετοί πολίτες του νησιού καταγράφουν τις εικόνες του εντυπωσιακού φαινομένου λέγοντας χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα evima ότι «γίναμε Αγγλία ! Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό το φαινόμενο» με τα σχόλια στα social να δίνουν και να παίρνουν!

Την «ευθύνη» γι’ αυτές τις ασυνήθιστες εικόνες φέρει η αυξημένη υγρασία που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, ευνοώντας τον σχηματισμό ομιχλών.

Σε ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύρος

Απόκοσμο ήταν το τοπίο και στη Σύρο, όπου περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου, διενήργησε πλήθος διελεύσεων στην ευθύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμένα της Ερμούπολης με σκοπο παροχή συνδρομής σε τυχόν σκάφη ευρισκόμενα σε δυσχερή θέση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ομίχλη στην Αττική: Απόκοσμες εικόνες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τη Μεσογείων

Θρίλερ με την εξαφάνιση υπάλληλου της ΕΥΠ: Το περιστατικό που τον σόκαρε και η άγνωστη γυναίκα

Σοκαριστική εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης της Σοφίας Αρχιμανδρίτου: Ήταν νεκρή από την 1η μέρα