ΚΑΙΡΟΣ

Ξεκινά διπλή κακοκαιρία με μεγάλα ύψη βροχής – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Ξεκινά διπλή κακοκαιρία με μεγάλα ύψη βροχής – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας για το οποίο η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας για το οποίο η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Με έντονη κακοκαιρία στα δυτικά από το χαμηλό βαρομετρικό που ήρθε από την Ιταλία ξεκίνησε η επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Πέμπτης προς τα ξημερώματα της Παρασκευής με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες που στα νότια θαλάσσια τμήματα έφταναν στις 6 το πρωί έως και τα 8-9 μποφόρ σε ένταση.

Δείτε βίντεο από την κακοκαιρία το βράδυ της Πέμπτης στην Κέρκυρα

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης το ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας θα σαρώσει από το Ιόνιο προς το Αιγαίο με αρκετές βροχές και καταιγίδες ενώ ακολουθεί μια πολύ ισχυρή κακοκαιρία και αύριο, Σάββατο, με πολύ μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα στα δυτικά τμήματα όπου απαιτείται πολύ προσοχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ το πρώτο κύμα της διπλής κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μέχρι το τέλος της ημέρας για να ακολουθήσει το δεύτερο από το πρωί του Σαββάτου.

Ειδικά για την Αττική ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι θα επηρεαστεί το μεσημέρι από το ψυχρό μέτωπο με πρόσκαιρη βελτίωση να αναμένεται από το απόγευμα ενώ η θερμοκρασία θα ξεκινήσει με 18 βαθμούς Κελσίου αλλά από το απόγευμα θα αρχίσει η πτώση. Άστατος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονική όπου από το απόγευμα θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση

Για αύριο, Σάββατο, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για πολύ μεγάλα ύψη βροχής που θα επηρεάσουν το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο με το κύμα κακοκαιρίας να περάσει μέσα σε 24 ώρες καθώς τα φαινόμενα από την Κυριακή θα περιορίζονται στα πιο ανατολικά τμήματα της χώρας.

Από την νέα εβδομάδα θα επιμείνει ο άστατος καιρός με τη διαφορά ότι θα έχουμε βοριάδες, θα έχουμε και χιονοπτώσεις σε πιο χαμηλά υψόμετρα στην κεντρική και ανατολική χώρα προς τα μέσα της εβδομάδας κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Α. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (10-12-2021) : τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Β. Την Παρασκευή (10-12-2021):

  1. Μέχρι το μεσημέρι: Οι προαναφερθείσες περιοχές και η δυτική, η κεντρική Μακεδονία βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα και η ανατολική Στερεά.
  2. Μέχρι αργά το απόγευμα η Θράκη.
  3. Από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
  4. Μέχρι αργά το μεσημέρι πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση 7 με 8 μποφόρ και την Παρασκευή (10-12-2012) στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Δ. Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής (10-12-2021) ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Θα επηρεαστούν αρχικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, και πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο (11-12-2021) Θα επηρεάσουν και την Αττική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: 29χρονη πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το χάπι για το βάρος, οι απιστίες και το «την άκουσα» από την επιτυχία

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα: Αντί για μασάζ έκαναν ερωτικά ραντεβού