ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία με παγετό και χιόνια ακόμα και στην Αττική

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία με παγετό και χιόνια ακόμα και στην Αττική
Περιμένουμε χιόνια ακόμα και στην Αττική!
AP Photo/Petros Giannakouris

Καιρός: Μπορεί η θερμοκρασία να ανέβηκε σε σχέση με την κακοκαιρία «Διομήδης» που έπληξε την προηγούμενη εβδομάδα όλη τη χώρα, όμως ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε για το νέο κύμα ψύχους που θα «χτυπήσει» την ερχομένη βδομάδα – «Δεν αποκλείεται να ζήσουμε φαινόμενα του περσινού Φλεβάρη»

Νέα κύμα ψύχους αναμένεται να έρθει την ερχόμενη εβδομάδα με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε στο Newsbomb.gr για τη νέα κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών, αναφέροντας μάλιστα πως ίσως δούμε χιόνια ακόμα και στην Αττική σε χαμηλό υψόμετρο, θυμίζοντας την κακοκαιρία του περσινού Φλεβάρη.

«Ισχυρή κακοκαιρία περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα. Οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές σε όλη τη χώρα και το νέο κύμα ψύχους θα ξεκινήσει από την Παρασκευή και θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο.

Το κύμα ψύχους κατεβαίνει από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη και όπως δείχνουν οι τάσεις, θα δούμε χιόνια σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και νοτιότερα», ανέφερε αρχικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η χώρα θα μπει στην κατάψυξη όπως λέει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί όνομα στην κακοκαιρία, όπως σε εκείνη του «Διομήδη». Επίσης τονίζει: «Οι τάσεις δείχνουν πως ίσως δούμε χιόνια και στην Αττική σε χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία και τα φαινόμενα θα θυμίζουν αυτά του περσινού Φλεβάρη.

Βόρεια, θα έχουμε σύντομες χιονοπτώσεις, όμως ο παγετός θα παραμείνει με τον υδράργυρο να αναμένεται να δείξει ακόμα και τους -14 βαθμούς Κελσίου. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει την Παρασκευή με βροχές και χαλαζοπτώσεις σε πολλά μέρη της χώρας και στη συνέχεια περιμένουμε πολικές θερμοκρασίες».

Ο καιρός τη Δευτέρα (17/1)

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 09 με 12 βαθμούς, στα κεντρικά τους 11 με 13 βαθμούς και στα νότια τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θύελλα αντιδράσεων για την απέλαση του Τζόκοβιτς - «Επιστρέφουμε σε σκοτεινούς αιώνες»

Survivor Spoiler 16/1: Φεύγει και η Μυριέλλα; Οι ανακοινώσεις του Λιανού που θα αλλάξουν το παιχνίδι

Θεσσαλονίκη: Η καταγγελία βιασμού έφερε σάλο κι αποκαλύψεις στα social media - Διάψευση του 27χρονου

Πιστοποιητικό νόσησης: Πώς εκδίδεται και τι αλλάζει σε PCR, rapid test και άδειες;

Ιωάννα Τούνη: Ξέσπασε για την υπόθεση της 24χρονης και αποκάλυψε ποιος διέρρευσε το δικό της βίντεο!