ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Με συννεφιά, τοπικές βροχές και πολλά μποφόρ η Τρίτη (pics)

Καιρός σήμερα 18/1
Η σημερινή πρόγνωση του καιρού
In Τime

Καιρός σήμερα: Γενικά καλός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 10 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 14 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 18 Ιανουαρίου

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις το πρωί με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις προμεσημβρινές ώρες γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και και στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν τοπικά έως 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Ο καιρός την Τετάρτη

Στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με σποραδικές βροχές γενικά μικρής διάρκειας και έντασης και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα 8 μποφόρ, που από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 07 με 08 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 10 με 11 βαθμούς και μόνο κατά τόπους στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

ΠΕΜΠΤΗ 20-01-2022
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα δυτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-01-2022
Αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο, με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία από τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και στα κεντρικά και βόρεια χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ και στα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22-01-2022
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ανατολικά της χώρας. Βαθμιαία στα βόρεια και τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια δυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζώρτζης Μονογυιός: Βίαιος ο θάνατος του – Το σπαρακτικό αντίο της μητέρας του

Survivor Spoiler: Τα δάκρυα του Βαλάντη και ξαφνικά…καβγάς για Κατσαούνη – Μυριέλλα

MasterChef: Άφησε πίσω τη 14 ημερών κόρη του και κέρδισε το golden pin - Ενθουσιασμένος ο Ιωαννίδης