ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Με ισχυρή καταιγίδα «ξύπνησε» η Αττική – Στα «λευκά» περιοχές της βόρειας Ελλάδας

Κακοκαιρία: Με ισχυρή καταιγίδα «ξύπνησε» η Αττική – Στα «λευκά» περιοχές της βόρειας Ελλάδας

Η κακοκαιρία χτύπησε την Αττική τα ξημερώματα της Τετάρτης με ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι

Τα «δόντια» της έδειξε η κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη καθώς νωρίς το πρωί ξέσπασε ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι στα δυτικά της Αττικής ενώ αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχουν καλυφθεί από χιόνι.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες το πρωί της Τετάρτης στη Δροσιά αλλά και την περιοχή της Κηφισιάς

Δείτε πού βρέχει αυτή την ώρα στην Αττική

Η κακοκαιρία που ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να «κολλήσουν», με τα οχήματα να δυσκολεύονται στον Κηφισό που είναι στο «κόκκινο». Από το Αιγάλεω μέχρι και τη Μεταμόρφωση, οι οδηγοί θα χρειαστεί να «οπλιστούν» με υπομονή, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Κηφισίας, από τους Αμπελόκηπους μέχρι και το Μαρούσι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή της Αττικής σήμερα, Τετάρτη, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες.

Επίσης, στη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας και Μεσσηνίας αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Επιπλέον, στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ ειδικότερα στη Θράκη χιονοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ήδη κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη σημειώθηκε χιονόπτωση και χιονόστρωση σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Σήμερα η κορύφωση των φαινομένων από την κακοκαιρία

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, περιμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, στα κεντρικά, τα βόρεια και τα ανατολικά από τα 200 μέτρα και πάνω στον Έβρο.

«Σήμερα θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερό μέρος της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά στα ανατολικά και νότια τμήματα. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις νοτιοδυτικοί που θα φτάσουν στο νότιο Αιγαίο τα 8 με 9 και στην Κρήτη ίσως και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 7 στα βόρεια και -8 στα κεντρικά», ανέφερε ο κ. Αρνιακός.

Και πρόσθεσε: «Στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και νοτιάδες από 4 έως 6, που από το μεσημέρι θα γυρίσουν σε βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: «Τα φαινόμενα θα κορυφωθούν σήμερα - Χιόνια και στην Αττική»

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση σήμερα - Χιόνια σε αρκετές περιοχές και σφοδρές καταιγίδες