ΚΑΙΡΟΣ

Λαγουβάρδος στο Newsbomb: Προσοχή το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Χαλάει ο καιρός την Παρασκευή

Λαγουβάρδος στο Newsbomb: Προσοχή το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Χαλάει ο καιρός την Παρασκευή
Διαβάστε τη σημερινή πρόγνωση
Intime

Καιρός: Aπό την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή, με βροχοπτώσεις και χιόνια κυρίως στα πιο βόρεια.

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά μοντέλα, προβλέπει ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, στο Newsbomb.gr.

«Από Παρασκευή μεσημέρι, Σάββατο και Κυριακή θα έχουμε βροχές και χιόνια κυρίως στα πιο βόρεια», σχολίασε ο κ. Λαγουβάρδος τονίζοντας πως «την Παρασκευή το μεσημέρι οι βροχές θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και νότια. Αρκετά έντονα τα φαινόμενα το Σάββατο, τα οποία αρχικά θα πλήξουν τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Από το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή θα έχει κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα».

Την Καθαρά Δευτέρα θα υπάρξει μια τάση βελτίωσης και τα φαινόμενα θα είναι λίγα, έτσι το πέταγμα των χαρταετών θα γίνει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. «Την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, θα έχουμε βροχές στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Με τα τωρινά προγνωστικά δεδομένα στην Αττική ο καιρός φαίνεται να είναι καλός με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα φτάσουν τους 15°C με 16°C».

Τέλος, ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επεσήμανε πως «η θερμοκρασία αναμένεται να έχει μια εκ νέου πτώση από Τρίτη και μετά».

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με το meteo.gr o καιρός σήμερα θα είναι αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα για τοπικές βροχές στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Άνοδος της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Άνεμοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετό στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 11, στην Ήπειρο από -6 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -8 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -6 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 11 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές νεφώσεις κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης:

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία «τύπου Π» - Χιόνια και στην Αττική την ερχόμενη εβδομάδα

Καιρός: Υποχωρούν τα φαινόμενα την Πέμπτη - Η πρόγνωση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Ο Αρναούτογλου «βλέπει» χιόνια το Σαββατοκύριακο - Ανατροπή με την Καθαρά Δευτέρα