ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός 25η Μαρτίου: Πώς θα κάνουμε παρέλαση - Οι πρώτες εκτιμήσεις

Καιρός 25η Μαρτίου
Σύμμαχος των εκδρομέων θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
AP

Καιρός 25η Μαρτίου: Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας - Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Σύμμαχος των εκδρομέων θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολυδάς, από την 25η Μαρτίου και μετά επανέρχεται ο υδράργυρος σε κανονικές τιμές. «Κατά 10 με 12 °C κάτω από τη μέση κλιματική στην στάθμη των 850 hPa θα κυμανθεί η θερμοκρασία μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος. Από την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και μετά επανέρχεται ο υδράργυρος σε κανονικές τιμές», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς.

Ο καιρός σήμερα

Βαρομετρικό χαμηλό απασχολεί ήδη από τα βορειοανατολικά και «καθώς θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξαπλώνονται στον ηπειρωτικό κορμό και την Κρήτη με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως τόνισε, «το κύμα κακοκαιρίας μεταφέρει και ποσότητες αφρικανικής σκόνης ιδιαίτερα προς τα κεντρικά και νότια και αντιστρέφει τους ανέμους σε νοτιάδες και γι’ αυτό σήμερα θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές». Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε γενίκευση των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Νέα ψυχρή εισβολή «χτυπά» τη χώρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν