ΚΑΙΡΟΣ

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Έρχονται θερμές αέριες μάζες - Πού θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Έρχονται θερμές αέριες μάζες - Πού θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες

Υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται τις επόμενες ημέρες στη χώρα - Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος 

Σημαντικές ποσότητες Αφρικανικής σκόνης αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας από σήμερα Τρίτη 29/03 έως και το Σάββατο 02/04.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr και η σημερινή ημέρα θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές.

«Πέμπτη και Παρασκευή αναμένουμε κορύφωση της Αφρικανικής σκόνης στον ουρανό της χώρας, κάτι το οποίο είναι τυπικό για την εποχή, όμως θα είναι έντονο. Την ίδια ώρα θα έχουμε θερμές αέριες μάζες σε συνδυασμό με τη σκόνη θα φέρουν υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα», δήλωσε αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη βόρεια Κρήτη κυρίως λόγο των νοτιάδων, ο υδράργυρος ενδέχεται να φτάσει τους 27 βαθμούς.

Από την Παρασκευή και από τα δυτικά η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα. Στις κορυφές των βουνών στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία ίσως το Σάββατο χιονίσει για λίγο.

Ο καιρός σήμερα

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS