ΚΑΙΡΟΣ

Πρωτομαγιά: Με τι καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς

Πρωτομαγιά: Με τι καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς
Intime News

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα όμως με καλοτάξιδες θάλασσες σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Πολλοί θέλησαν να αποδράσουν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, όμως το σκηνικό αλλάζει τη Δευτέρα (2/5) σύμφωνα με την πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Ο καιρός προβλέπεται βροχερός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο νότιο Αιγαίο. Όσοι εκδρομείς επιστρέψουν με πλοία θα έχουν ως «σύμμαχο» τη θάλασσα, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ θα είναι καλοτάξιδη, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν από το απόγευμα της Δευτέρας και στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Από Τρίτη ο καιρός σχετικά βελτιώνεται, το πρωί ακόμα θα βρέχει στα βόρεια. Από Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα.

Ο καιρός τη Δευτέρα (2/5)

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φθάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 και τοπικά σε Κρήτη και Δωδεκάνησα τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνε-μοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς αργά το απόγευμα με-μονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη προβλέπονται αρχικά τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο . Το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικες νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς ενώ στην κεντρική και νότια χώρα τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου.