ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα Σάββατο, 7 Μαΐου

Ο καιρός σήμερα Σάββατο, 7 Μαΐου
Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα
Intime News

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Σάββατο, 7 Μαΐου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έως τις πρωινές ώρες προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και γρήγορη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς, στα ηπειρωτικά από 09 έως 24 και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Αττική τις πρωινές ώρες με τον καιρό βαθμιαία αίθριο. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 23 βαθμούς. Στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 10 και 22 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Εύβοια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.