ΚΑΙΡΟΣ

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Έτσι θα κινηθεί η κακοκαιρία - Τα στοιχεία του Αγίου Πνεύματος

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Έτσι θα κινηθεί η κακοκαιρία - Τα στοιχεία του Αγίου Πνεύματος
Από σήμερα οι βροχές και οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Από σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου και για τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να επιδεινωθεί ο καιρός με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας, τις καταιγίδες και τις μπόρες.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές και τους μετεωρολογους για την επιδεινωση του καιρού που θα ξεκινήσει από σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε νωρίτερα η ΕΜΥ

Το Newsbomb.gr απευθύνθηκε στον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο ο οποίος ανέλυσε τα δεδομένα των επόμενων ωρών όσον αφορά την κακοκαιρία προσθέτοντας ότι ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα έχοντας ήδη «δείξεει τα δόντια του» με καταιγίδες τα ξημερώματα τη Δευτέρας σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κιλκίς.

«Από το πρωί της Δευτέρας έχουν σημειωθεί βροχές και καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κιλκίς. Το μεσημέρι προς απόγευμα της Δευτέρας θα σημειωθούν καταιγίδες και στα περισσότερα μέρη της χώρας. Μάλιστα στα Βόρεια και Ηπειρωτικά θα υπάρξουν τοπικά ισχυρές βροχές», είπε στο Newsbomb.gr ο κ. Γιαννόπουλος.

Ειδικά για την Αττική ο ίδιος είπε ότι και σήμερα θα υπάρχουν προβλήματα με τον καιρό καθώς θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας: «Τελευταία μέρα ζέστης η σημερινή για την Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: «Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά καθώς θα φτάσει τους 31 βαθμούς από αύριο. Όσον αφορά τη σημερινή μέρα, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 36 βαθμούς ενώ είναι πολύ πιθανό να βρέξει το απόγευμα σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας».

Ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στον καιρό της συμπρωτεύουσας λέγοντας ότι «στη Θεσσαλονίκη τα φαινόμενα θα είναι ακόμα πιο έντονα καθώς θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να επεκτείνονται από τις απογευματινές ώρες και μέσα στο βράδυ»

«Ο καιρός θα είναι άστατος και θα τον συντροφεύουν μπόρες και καταιγίδες μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Τα φαινόμενα αυτά φαίνεται να κρατήσουν για τουλάχιστον έξι μέρες ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα κρατήσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου», ανέφερε.

Όσον αφορά, δε, τον καιρό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο μετεωρολόγος εκτίμησε ότι «θα αλλάξει ξανά τις επίμαχες ημέρες καθώς από την Κυριακή θα σημειώσει βελτίωση».

Νωρίτερα σήμερα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η κακοκαιρία ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα (06/06) και θα συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή (10/06) κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα με την ΕΜΥ να προειδοποιεί ότι τα ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Έκτακτο δελτίο επιδεινωσης καιρού: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Υπενθυμίζεται ότι στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σήμερα Δευτέρα (06-06- 2022) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από το μεσημέρι και μέχρι και τις βραδινές ώρες. Ανάλογα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα.

Για αύριο Τρίτη (07-06-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα είναι λιγότερα και μικρότερης διάρκειας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Τις βραδινές ώρες προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων.

Την Τετάρτη (08-06-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά.

Ο άστατος καιρός με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες θα συνεχιστεί την Πέμπτη (09-06-2022) κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Παρασκευή (10-06-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια. Η έντονη αστάθεια θα σταματήσει το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα για την Αττική, καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 06-06-2022), ενώ για την Τρίτη και την Τετάρτη η πιθανότητα φαινομένων είναι μικρή.