ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ποια μέρα θέλει προσοχή για τις καταιγίδες – Πότε έρχεται η ζέστη από την Ευρώπη

Καιρός: Ποια μέρα θέλει προσοχή για τις καταιγίδες – Πότε έρχεται η ζέστη από την Ευρώπη
Ο καιρός αναμένεται να έχει σκαμπανεβάσματα τα επόμενα 24ωρα
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Ο καιρός αναμένεται να έχει σκαμπανεβάσματα τα επόμενα 24ωρα

Με διαφορετικά πρόσωπα αναμένεται να κινηθεί ο καιρός τα επόμενα 24ωρα καθώς από τη μια θα συνεχιστεί η αστάθεια και θα ενταθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο και από την άλλη θα ακολουθήσει ένα κύμα ζέστης με μετεωρολόγους να μιλούν για θερμοκρασίες έως και 37 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά σήμερα, (16/06) αναμένεται να συνεχιστεί η αστάθεια αν και σχετικά περιορισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί ότι η πιο δύσκολη μέρα όσον αφορά τον καιρό θα είναι το Σάββατο προς το απόγευμα με εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες.

Ειδικά για το κύμα καύσωνα που σαρώνει τη δυτική Ευρώπη ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε ότι αρχικά η χώρα μας θα παραμείνει ανεπηρέαστη αλλά «από τα μέσα της άλλης εβδομάδας θα ανοίξει ο δρόμος για να έρθουν αυτές οι θερμές αέριες μάζες».

«Προσοχή θέλει το Σάββατο καθώς αναμένεται έξαρση με γενικευμένες καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό ακόμα και στο βορειοδυτικό Αιγαίο αλλά από Δευτέρα μπαίνουμε σε πιο υψηλές θερμοκρασιακές τιμές» τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και κατέληξε:
«Η προσοχή μας να είναι ιδιαίτερη προς το Σαββατοκύριακο. Ειδικά το Σάββατο αναμένονται πιο πολλές καταιγίδες αλλά από την Κυριακή αρχίζει η βελτίωση».

Καιρός: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου στην δική του πρόγνωση για τον καιρό ανέφερε ότι την Παρασκευή θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα και στα βόρεια της χώρας θα σημειωθούν βροχές. Τοπικές μπόρες θα έχουμε στην ορεινή Πέλλα, Πιερία και Ημαθία αλλά και στην ορεινή ανατολική Μακεδονία.

Το Σάββατο οι βροχές θα είναι εντονότερες στη Θράκη, στη Δράμα, στην Καβάλα, στη Θεσσαλία, αλλά και στην Αττική μέχρι και την Πελοπόννησο αλλά την Κυριακή η αστάθεια θα περιοριστεί μεταξύ Χαλκιδικής, Μαγνησίας και Β.Εύβοιας και στη συνέχεια ο καιρός θα φτιάξει.

Από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη της ΕΡΤ, θα ξεκινήσει η άνοδος της θερμοκρασίας και η θερμή μάζα της Ευρώπης θα πλησιάσει προς την Ελλάδα και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα δούμε θερμοκρασίες έως και 37 βαθμούς.

Σχετικές ειδήσεις