ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Καυτό» Σαββατοκύριακο με 39αρια και μελτέμι στο Αιγαίο

Καιρός: «Καυτό» Σαββατοκύριακο με 39αρια και μελτέμι στο Αιγαίο
Όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα
ΙΝΤΙΜΕ / Φωτογραφία αρχείου

Καιρός: Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες στα ανατολικά και νότια.

Το Σάββατο θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες και μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, αναφέρει το meteo.gr.

Άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες στα ανατολικά και νότια.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα ανατολικά και νότια τμήματα. Από τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37, στην Ήπειρο από 18 έως 337-38 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 17 έως 39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 38-39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 36-37 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Τι καιρό θα έχουμε την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει την Κυριακή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια η μέγιστη θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.