ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας την Κυριακή

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας την Κυριακή
Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα
Intime News

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία - Που θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο

Υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες σήμερα Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι ειδικοί προειδοποιούν για δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες που θα επηρεάσουν ειδικότερα τα ανατολικά και νότια τμήματα.

Πυροσβεστική Υπηρεσία και Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κλίμακα 4) που προβλέπεται για την Κυριακή 3 Ιουλίου. Αυξημένες θα είναι οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ στις περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση.

Σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκονται πολλές περιοχές της Κεντρικής, Νότιας Ελλάδας, νησιά του Αιγαίου, αλλά και η Αττική, όπου θα επικρατήσουν συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση και την επέκταση των πυρκαγιών.

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, καθώς και στα νησιά του Ιονίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου με τη μέγιστη στα ανατολικά του νομού να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές και βραδινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 22 και 34 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ κατά διαστήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και στα βορειότερα τμήματα του Ιονίου και θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία, όπου κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στις δυτικές Κυκλάδες και στη δυτική Κρήτη πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.