ΤΙ ΛΕΝΕ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ισχυροί βοριάδες από τα μέσα της εβδομάδας - Αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιές

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ισχυροί βοριάδες από τα μέσα της εβδομάδας - Αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιές
Κλέαρχος Μαρουσάκης και Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr
INTIME

Καιρός: Μετεωρολόγοι μίλησαν στο Newsbomb.gr και κρούουν το καμπανάκι για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών βοριάδων 

Οι μετεωρολόγοι Κλέαρχος Μαρουσάκης και Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησαν στο Newsbomb.gr και αναφέρθηκαν στους ισχυρούς ανέμους που θα «χτυπήσουν» τη χώρα από τα μέσα της εβδομάδας, κρούοντας το καμπανάκι για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Και οι δυο επιστήμονες αναφέρθηκαν στις υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσει ο υδράργυρος αυτή την εβδομάδα μετά το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας.

Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν από την Πέμπτη 14 Ιουλίου στη χώρα με αποτέλεσμα να δούμε τον υδράργυρο στο τέλος της εβδομάδας να αγγίζει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα θα πνέουν ισχυροί βοριάδες, οι οποίοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών

Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο βασικό χαρακτηριστικό του καιρού από Τετάρτη 13 Ιουλίου και μετά είναι οι ισχυροί βοριάδες που θα πνέουν στη χώρα μας. Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 13 έως την Πέμπτη 14 Ιουλίου στα Ανατολικά οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ ενω στη Αττική την Κυριακή θα πνέουν άνεμοι έως 8 μποφόρ. Οι βοριάδες αυτοί αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επίσης όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στην Αττική ενώ σε κάποιες περιοχές στα δυτικά θα δούμε τον υδράργυρο να φτάνει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλές θερμοκρασίες θα εκδηλωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ο υδράργυρος ενδέχεται να αγγίξει και τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.