ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός-Μαρουσάκης: Υποχωρούν οι άνεμοι, έρχονται τα 40αρια – Η πιο δύσκολη ημέρα του καύσωνα

Καιρός-Μαρουσάκης: Υποχωρούν οι άνεμοι, έρχονται τα 40αρια – Η πιο δύσκολη ημέρα του καύσωνα
Αλλαγή θα υπάρξει στον καιρό τα επόμενα 24ωρα με τη ζέστη να παίρνει τη θέση των ανέμων
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Αλλαγή θα υπάρξει στον καιρό τα επόμενα 24ωρα με τη ζέστη να παίρνει τη θέση των ανέμων

Για σημαντική υποχώρηση των βοριάδων μέσα στην ημέρα και την άνοδο της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 39-40 βαθμών Κελσίου έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης το πρωί της Πέμπτης.

Ειδικά για σήμερα Πέμπτη (21/07) ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι οι άνεμοι θα υποχωρήσουν με αποτέλεσμα στο εσωτερικό της χώρας η θερμοκρασία να φτάσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική, δε, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ είπα ότι οι βοριάδες θα διατηρηθούν «αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζουν τις προηγούμενες ημέρες σε ένταση» με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της πόλης να φτάνει τους 34 βαθμούς Κελσίου «ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε κινηθεί στα επίπεδα των 29-31 βαθμών Κελσίου».

Με βάση τον χάρτη των αερίων μαζών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε ότι η πολύ θερμή αέρια μάζα που ταλαιπώρησε τη δυτική Ευρώπη θα μετατοπιστεί ανατολικά και θα φτάσει στη χώρα μας «αλλά με τον βοριά στο Αιγαίο θα έρθει πιο εξασθενημένη».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την Κυριακή ως την πιο δύσκολη ημέρα από πλευράς ζέστης με θερμοκρασίες που θα αγγίζουν ή και θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από τη ζέστη είναι οι λεγόμενες «εσωτερικές» που δεν δέχονται την θαλάσσια αύρα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να ονοματίζει τη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, τη δυτική Πελοπόννησο προς τον Πύργο, το Άργος, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και την εσωτερική πλευρά της Βοιωτίας

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων