ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Από τη βόρεια Ελλάδα ξεκίνησε η κακοκαιρία – Δείτε live την πορεία των καταιγίδων

Καιρός: Από τη βόρεια Ελλάδα ξεκίνησε η κακοκαιρία – Δείτε live την πορεία των καταιγίδων
Καιρός: Η κακοκαιρία θα ταλαιπωρήσει αρκετέτς περιοχές μέχρι την Παρασκευή
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Καιρός: Η κακοκαιρία θα ταλαιπωρήσει αρκετέτς περιοχές μέχρι την Παρασκευή

Από περιοχές της βόρειας Ελλάδας ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/08) η επέλαση της κακοκαιρίας που αναμένεται να κορυφωθεί από την Τρίτη (23/08) μέχρι και την Παρασκευή (26/08).

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονία καταιγίδες άρχισαν να εκδηλώνονται στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική, τοπικά στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς.

Εντωμεταξύ λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι ξεκίνησε να βρέχει και σε αρκετές περιοχές της Αττικής ενώ καταγράφηκαν και «βυθίσεις» στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής στις 15:05 το μεσημέρι ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «ως εκείνη την ώρα και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση δεν υπήρχαν προβλήματα».

Δείτε ΕΔΩ live εικόνα από κάμερες στην Αττική

Βίντεο από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Οι προβλέψεις αναφέρουν, δε, ότι έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν σταδιακά από τα δυτικά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Χάρτης με τις περιοχές στις οποίες είναι σε εξέλιξη καταιγίδες

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης «είμαστε σε επιφυλακή, τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα, όπως και το μητρώο εργοληπτών, προκειμένου όπου κι αν χρειαστεί να επέμβουμε».

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Νωρίτερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την επερχόμενη κακοκαιρία εξέδωσε η ΕΜΥ κάνοντας λόγο για επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι βροχές και οι καταιγίδες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Όπως τονίζεται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε ώρες εκτός της κλασικής αστάθειας (μεσημέρι - απόγευμα) και θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και η Χαλκιδική κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ανα ημέρα

Την Τρίτη (23-08-2022) κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Τετάρτη (24-08-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι - απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (25-08-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Παρασκευή (26-08-2022), σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr δείχνει την εικόνα της κακοκαιρίας στη περιοχή του Αμαρουσίου.

Σχετικές ειδήσεις