ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ποδαρικό με καταιγίδες και χαλάζι για τον Σεπτέμβρη - Οι περιοχές που θα πληγούν

Καιρός τώρα: Ισχυρές βροχοπτώσεις στα βόρεια προάστια
Με βροχές και καταιγίδες μας υποδέχθηκε ο Σεπτέμβρης
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για το επόμενο διήμερο - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Άστατος θα είναι ο καιρός τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις καθώς το φθινοπωρινό σκηνικό θα παραμείνει έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Τα φαινόμενα θα είναι ακόμα πιο έντονα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Ειδικότερα από σήμερα το βράδυ (01-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Αντίστοιχα φαινόμενα θα ακολουθήσει ο καιρός και την Παρασκευή (02-09-2022) καθώς τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, από το μεσημέρι τη Θεσσαλία και έως αργά το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Από την άλλη πρωί του Σαββάτου (03-09-2022) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη και γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Συνεπώς, τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Νωρίτερα σήμερα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού στο οποίο αναφέρει ότι από το βράδυ της Πέμπτης προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Για αύριο Παρασκευή (02-09-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, από το μεσημέρι τη Θεσσαλία και έως αργά το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Ενώ το πρωί του Σαββάτου (03-09-2022) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη και γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Επικίνδυνη ημέρα η Παρασκευή

Το πρωί της Πέμπτης ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω του προφίλ του στο Facebook προειδοποίησε πως η Παρασκευή θα είναι αρκετά επικίνδυνη ημέρα, καθώς οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν είναι ικανές να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα, ενώ συνέστησε μεγάλη προσοχή και στους κεραυνούς.

Όσα έγραψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙΡΙΚΑ ΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αν και ο άστατος καιρός θα επιμείνει και σήμερα το απόγευμα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην αυριανή ημέρα όπου σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και προβλήματα.

Πιο αναλυτικά,

Βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να απασχολεί την Ιταλία και τα βόρεια Βαλκάνια το οποίο μετατοπιζόμενο πιο ανατολικά προκαλεί κατά περιόδους άστατο καιρό και στην περιοχή μας.

Όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη των βροχοπτώσεων που καλύπτει τη Γηραιά Ήπειρο η εξέλιξη αυτή προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις αυτές περιοχές.

Από σήμερα το απόγευμα το αυτό σύστημα κακοκαιρίας θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας αρχικά στη Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη βόρεια Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και τους έντονους κεραυνούς.

Μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές του Ιονίου πελάγους, του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.

Στα σχόλια παρακάτω επισυνάπτεται χάρτης βροχής – καταιγίδας για την αυριανή ημέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ!!!!».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Σχετικές ειδήσεις