ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Live: Κίνδυνος στα δυτικά – Δείτε στον χάρτη πού χτυπούν οι καταιγίδες

Καιρός Live: Κίνδυνος στα δυτικά – Δείτε στον χάρτη πού χτυπούν οι καταιγίδες

Τρομακτική εικόνα – Καταιγίδες που συνοδεύονται από κεραυνούς χτυπούν δυτική Πελοπόννησο και Ιόνιο – Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

Οι βροχές και οι καταιγίδες έκαναν επιτέλους την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα, με ένα πυκνό πέπλο συννεφιάς να έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και μέρες για έντονα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου και που ενδεχομένως σε τοπικό επίπεδο να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα πλημμύρες σε αγροτικές περιοχές, σπίτια η δρόμους, υπερχειλίσεις ποταμών ή χειμάρρων, πτώσεις δέντρων λόγω των τοπικά ισχυρών ανέμων και κορεσμένων από τα ύδατα εδαφών.

Λίγο πριν τις 09:00 το πρωί, τα εντονότερα φαινόμενα καταγράφονται στη δυτική Ελλάδα. Επτάνησα, οι νομοί Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, θα βρεθούν τις επόμενες ώρες στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν τις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ κεραυνοί και βροντές ολοκληρώνουν το φθινοπωρινό σκηνικό.

Δείτε LIVE τον χάρτη των καταιγίδων:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Πέμπτης (13-10-2022) έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής (16-10-2022) στη δυτική και τη νότια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Από σήμερα τη νύχτα (13-10-2022) και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (14-10-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Αύριο Παρασκευή (14-10-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν, από νωρίς το πρωί τη δυτική Πελοπόννησο, από το μεσημέρι την ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία από το απόγευμα τις δυτικές Κυκλάδες. Κατά περιόδους έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική Στερεά.

Το Σάββατο (15-10-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις δυτικές και τις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν, αλλά θα συνεχιστούν στην Κρήτη, ενώ θα επηρεάσουν κατά τόπους και τα Δωδεκάνησα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Κυριακής (16-10-2022).

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS