ΚΑΙΡΟΣ

Αρναούτογλου: Προσοχή στη Δυτική Ελλάδα – Πού θα εκδηλωθούν μπόρες

Αρναούτογλου: Προσοχή στη Δυτική Ελλάδα – Πού θα εκδηλωθούν μπόρες
ΕΡΤ

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως ο καιρός θα παραμείνει άστατος τα επόμενα 24ωρα, με τη Δυτική Ελλάδα να είναι η περιοχή που θα πληγεί περισσότερο από έντονες βροχοπτώσεις.

Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός και το επόμενο 24ωρο, διατηρώντας κάποια ανοίγματα αλλά και σύννεφα κατά τόπους αυξημένα. Οι συνθήκες αφορούν κυρίως τη δυτική Ελλάδα. Αρκετά σύννεφα κατά διαστήματα θα έχουν αρκετές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας χώρας και προς το βράδυ ενδεχομένως να δώσουν φαινόμενα, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ένα μεγάλο δυτικό ρεύμα σε όλη την Ευρώπη. Η κατώτερη ατμόσφαιρα έρχεται από τον Ατλαντικό προς τα ανατολικά. Οι περισσότερες βροχές εκδηλώνονται κυρίως στη δυτική Ελλάδα, με την οροσειρά της Πίνδου να «μπλοκάρει» μεγάλο ποσοστό της υγρασίας.

Από το Σάββατο μια «ψυχρή λίμνη» μετατρέπει τις βροχοπτώσεις σε χιονοπτώσεις στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη. Αυτό το σκηνικό θα αλλάξει και αυτή η παγερή μάζα αέρα θα μετατοπιστεί βορειότερα. Στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο δεν θα φτάσει.

Αντίθετα, στη Δυτική Ελλάδα από το πρωί θα υπάρχει αρκετά άστατος καιρός. Στο ανατολικό τμήμα της χώρας θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Στο ανατολικό Αιγαίο θα υπάρξουν κάποια σύννεφα, με κάποιες τοπικές καταιγίδες. Από το απόγευμα θα πυκνώσουν τα σύννεφα, στο σύνολο της χώρας, χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα. Αυτά θα εμφανιστούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και πάλι. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος στα δυτικά και τις βραδινές ώρες, όπου στη διάρκεια της νύχτας οι μπόρες αναμένεται να δυναμώσουν.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι και νοτιοδυτικοί στα 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε ήπια επίπεδα, τα οποία χαρακτηρίζονται ακόμα και ως υψηλά για την εποχή στην οποία βρισκόμαστε.

Οι συννεφιές θα παραμείνουν και την Κυριακή, χωρίς όμως να δώσουν βροχές και καταιγίδες με εξαίρεση ξανά τη δυτική Ελλάδα. Αυτές οι βροχές θα κινηθούν βορειοανατολικά, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν φαινόμενα στην Αττική όπου ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος.

Το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

Η πρόγνωση του καιρού για την Αττική

Η πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις:

Καιρός - Κολυδάς: Πότε η κακοκαιρία «Fobos» θα πλήξει και την Ελλάδα

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και καταιγίδες ως την Τρίτη

Ο καλός καιρός ρίχνει την τιμή του φυσικού αερίου