ΚΑΙΡΟΣ

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πού θα χτυπήσει η «Denise»

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πού θα χτυπήσει η «Denise»
Eurokinissi

Κακοκαιρία «Denise»: Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα (21/11/2022) και ανανεώνεται ανά δώδεκα ώρες επικαιροποιείται. Σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Ρόδου - Καστελλόριζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας:

Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για το «διήμερο» έντονων καιρικών φαινομένων που «χτυπάει» τη χώρα. «Θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.». Χαρακτηριστικοί θα είναι οι θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο, οι οποίοι θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ.

Για την Αττική σημείωσε ότι « από το απόγευμα θα έχει ξαστεριά.»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «Από την Πέμπτη (24/11) ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα έως το Σάββατο με θερμοκρασίες κανονικές για την εποχή. Ενδεικτικά στην Αθήνα θα φτάσει τους 19-20 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 16-17. Ψυχρά θα είναι το πρωί και αργά το βράδυ στα βόρεια με το θερμόμετρο να δείχνει λίγο πάνω από τους 0 βαθμούς»

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος επισήμανε ότι «από την Κυριακή θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία ενώ δε φαίνεται κάποια ιδιαίτερη ψυχρή εισβολή έως τις 5 Δεκεμβρίου»

Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr μίλησε για την πορεία της κακοκαιρίας.

«Τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα είναι την Τετάρτη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την εμφάνισή τους θα κάνουν βροχές, καταιγίδες με συνοδεία ισχυρών νοτιάδων

Ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου, θα βελτιώνεται σταδιακά και τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε Δωδεκάνησα και Ανατολικό Αιγαίο.

Τέλος σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «Από την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται ενώ θα επικρατεί βοριάς με αποτέλεσμα να πέφτει η θερμοκρασία.»

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube