ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΚΑΙΡΟΣ

Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» τη χώρα - Φρακαρισμένη η Αττική

Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» τη χώρα - Φρακαρισμένη η Αττική
Ισχυρή βροχόπτωση στην Αθήνα την Τρίτη 10 Ιανουαρίου
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Καιρός: Οι μετεωρολόγοι Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Τάσος Αρνιακός μιλούν στο Newsbomb.gr για την επέλαση της κακοκαιρίας που περνάει σήμερα 10/1 από τη χώρα μας. Το πρωί της Τρίτης είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους οδηγούς της Αττικής, με τους περισσότερους δρόμους να είναι στο «κόκκινο».

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου στη χώρα μας με την περισσότερη βροχή να έχει πέσει μέχρι στιγμής στη Δυτική Ελλάδα. Αυτή την στιγμή ισχυρή βροχόπτωση σημειώνεται και στην Αθήνα. Πρωταγωνιστές στην κακοκαιρία ωστόσο είναι οι θυελλώδεις ανέμοι, που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ στα πελάγη.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα λόγω των ισχυρών ανέμων και δεν θα αναχωρήσουν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

Την ίδια ώρα, οι περισσότερες κεντρικές αρτηρίες είναι «φρακαρισμένες», με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στον πολύπαθο Κηφισό, την Κηφισίας, τη Μεσογείων, την Ποσειδώνος και τους δρόμους γύρω από το κέντρο.

Σύμφωνα με την Τροχαία αυξημένη είναι η κίνηση σε:

  • Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος)
  • Λ. Κηφισού (Άνοδος-Κάθοδος)
  • Λ. Αλεξάνδρας
  • Λ. Μεσογείων
  • Λ. Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη )
  • Λ. Κηφισίας (κάθοδος)
  • Βασ. Σοφίας (άνοδος)
  • Βασ. Κωνσταντίνου
  • Καλλιρρόης
  • Λ. Συγγρού (άνοδος)
  • Λ. Ηλιουπόλεως
  • Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη -ρεύμα προς Πειραιά)
  • Περιφερειακή Καρέα προς Αθήνα
  • Αττική Οδός

Οι μετεωρολόγοι μιλάνε στο Newsbomb.gr για την εξέλιξη της κακοκαιρίας στη χώρα μας σήμερα Τρίτη 10/1 μέχρι αύριο Τετάρτη 11/1.

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: «Καλές» βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι

«Φθινοπωρινός καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες», χαρακτηρίζει την κακοκαιρία στη χώρα ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος. «Ήδη βρέχει μετά από τα μεσάνυχτα στη δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Η κακοκαιρία περνάει τώρα από την Αττική. Από το μεσημέρι θα βελτιωθεί, θα δούμε και ήλιο. Είχε να βρέξει στην Αττική 30 ημέρες», επισήμανε για τη διάρκεια της κακοκαιρίας στην πρωτεύουσα.

Ο μετεωρολόγος δήλωσε ότι «μέχρι πριν το μεσημέρι θα δώσει καλές βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα σε Κυκλάδες και Κρήτη», είπε χαρακτηριστικά.

«Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, στο νότιο και νοτιοδυτικό αιγαίο, στο δυτικό και βορειοδυτικό ιόνιο. Μετά το μεσημέρι δεν θα υπάρχουν 9 μποφόρ, θα υπάρχουν 8 μποφόρ στο Αιγαίο.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος για τους ισχυρούς ανέμους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ χιόνια θα δούμε στα βουνά, στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. «Να θυμηθούμε ότι υπάρχουν και χιόνια», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Σπάει η ανομβρία που έκανε ρεκόρ στην Κρήτη. Είχε 100 χρόνια να βρέξει τόσο λίγο τον Δεκέμβριο.», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τις ελάχιστες βροχές που σημειώθηκαν φέτος στην Κρήτη.

Για την Τετάρτη, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι θα έχουμε «κάποιες βροχές ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο με πτώση της θερμοκρασίας σε δυτική Ελλάδα, Ιόνιο και δυτική Πελοπόννησο, ιδίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι στους 15 βαθμούς. Αρνητικές θερμοκρασίες θα έχουμε στη βόρεια Ελλάδα».

Τέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από τη Δευτέρα θα έχουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας με 17 και 18 βαθμούς Κελσίου.

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: «Κρίσιμη η σημερινή ημέρα»

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μίλησε στο Newsbomb.gr για την κακοκαιρία που πλήττει σήμερα τη χώρα.

«Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα», είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

«Σε εξέλιξη η κακοκαιρία που έχει ξεκινήσει από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνοπτώσεις ενώ χιόνια πέφτουν ήδη στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας, κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου», ανέφερε αρχικά ο κ. Αρνιακός.

«Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι το βράδυ ολόκληρη τη χώρα και το λεκανοπέδιο μέχρι το μεσημέρι σήμερα και τη Θεσσαλονίκη που και εκεί από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.», πρόσθεσε.

kakokairia-newsbomb-2.jpg
Πλυμμυρισμένοι δρόμοι στην ΑθήναNewsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Σχετικά με τους ανέμου που πνέουν στη χώρα ο κ. Αρνιακός τόνισε ότι «Θυελλώδεις νοτιάδες πνέουν στις θάλασσες 7 με 8 μποφόρ στο Αιγάιο και τοπικά 9 μποφόρ» ενώ για τη θερμοκρασία επισήμανε ότι «Η θερμοκρασία σε μικρή υποχώρηση θα φτάσει στη βόρεια Ελλάδα σήμερα τους 12 με 13 στις κεντρικές και νότιες περιοχές 14 με 16 βαθμούς στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα 18 με 19.»

Για τη βελτίωση του καιρού ο μετεωρολόγος ανέφερε «Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από Δωδεκάνησα, που τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το μεσημέρι.»

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας από το WINDY:

Κίνηση: Με δυσκολία η κυκλοφορία στους δρόμους λόγω κακοκαιρίας

Από νωρίς το πρωί σήμερα (10/1) η κίνηση είναι αυξημένη σε όλη την Αττική, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να βρέχει σε αρκετές περιοχές. Ο Κηφισός ως συνήθως είναι στο «κόκκινο», στην άνοδο από το ύψος της συμβολής με τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και στην κάθοδο από την Μεταμόρφωση μέχρι το Αιγάλεω.

Φρακαρισμένη είναι αυτή την ώρα και η Λεωφόρος Κηφισίας στην άνοδο από τη συμβολή με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι το Κάτω Χαλάνδρι και στην κάθοδο από το Μαρούσι μέχρι το Χαλάνδρι.

Επίσης, αυξημένη είναι η κίνηση στη Λεωφόρο Μεσογείων κυρίως στην Αγία Παρασκευή και στον Χολαργό.

Εξίσου, μποτιλιαρισμένοι είναι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο και στη Λεωφόρο Συγγρού.

Στην παραλιακή η κυκλοφορία διεξάγεται με προβλήματα κυρίως από το Αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά μέχρι την Εδέμ. Το ίδιο και η Ηλιουπόλεως.

Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό.

Δεμένα τα πλοία λόγω της κακοκαιρίας - Πού έχει απαγορευτικό

Δεμένα στα λιμάνια της Αττικής είναι τα πλοία, καθώς λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα των ισχυρών ανέμων που πνέουν, είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου.

Προβλήματα σε αρκετά δρομολόγια ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατα τόπους στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές παραμένουν επίσης οι πορθμειακές γραμμές Πάχη Μεγάρων - Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σχετικές ειδήσεις