ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα

Καιρός - Αρναούτογλου: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα
GLOMEX

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Παγετός το πρωί στα βόρεια αλλά και σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης χώρας. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου αισθητή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα όσο θα βαδίζουμε προς τα τέλη της εβδομάδας. Παράλληλα, θα επικρατεί κυρίως ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές και βόρειους κυρίως ανέμους.

Το επόμενο 24ωρο οι συννεφιές θα είναι πιο πυκνές στην βόρεια Κρήτη, όπου δεν αποκλείεται να αφήσουν τοπικές μπόρες βροχής στα χαμηλά και χιονιού στα πιο ορεινά. Στα βόρεια και δυτικά της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια και στις υπόλοιπες περιοχές συννεφιές, οι οποίες θα υποχωρήσουν όμως μετά το μεσημέρι.

Στην Αττική θα υπάρξει πρόσκαιρη συννεφιά τις πρωινές ώρες, μέχρι και το μεσημέρι όμως ο καιρός θα ανοίξει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Το βράδυ κάποιες τοπικές συννεφιές θα υπάρχουν στα ανατολικά τμήματα του νομού. Ο άνεμος βόρειος στα ανατολικά θα αγγίζει τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 1 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με κάποιες πρόσκαιρες αραιές συννεφιές νωρίς το πρωί, ενώ τις βραδινές ώρες θα έχουμε ξαστεριά. Ο άνεμος βαρδάρης στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 4 με 12 βαθμούς Κελσίου.