ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές και καταιγίδες αύριο - Με καλό καιρό οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές και καταιγίδες αύριο - Με καλό καιρό οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
Youtube

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου για αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου

Μπόρες και τοπικά έντονες καταιγίδες αναμένονται στη Μακεδονία και αρκετές περιοχές της Θράκη τη νύχτα της Τρίτης, ενώ η αστάθεια είναι πιθανό να κρατήσει μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το επόμενο 24ωρο σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, ενώ στο Αιγαίο αλλά και την δυτική Ελλάδα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, στα 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την Αττική ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ προβλέπει συννεφιές από το πρωί, οι οποίες θα πυκνώνουν όσο βαδίζουμε προς το απόγευμα με τον καιρό να καθίσταται άστατος, ενώ θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι στην πρωτεύουσα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 9 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και το ξημέρωμα της Τετάρτης ο καιρός θα είναι άστατος, ενώ μεταξύ πρωινών και προμεσημβρινών ωρών ο καιρός θα ανοίξει και μέχρι το βράδυ οι μπόρες ή και καταιγίδες θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν πρόσκαιρα βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη πρόβλεψη για το Σάββατο της 25ης Μαρτίου, φαίνεται ότι οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν με καλοκαιρία και μόνο κάποιες αραιές συννεφιές.