ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Με λιακάδες μας αποχαιρετά ο Μάρτιος - Βροχές και χιόνια από Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Με λιακάδες μας αποχαιρετά ο Μάρτιος - Βροχές και χιόνια από Δευτέρα
Glomex

Καιρός: Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Με καλό καιρό φαίνεται ότι θα μας αποχαιρετήσει ο Μάρτιος αν και από βδομάδα το σκηνικό θα αλλάξει με βροχές και πτώση του υδράργυρου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αύριο Παρασκευή η μέρα αναμένεται να κυλήσει με αρκετό ήλιο αλλά και κάποιες συννεφιές, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις πρωινές ώρες τα σύννεφα θα εντοπίζονται σε περιοχές όπως η Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ πλησιάζοντας προς το απόγευμα η συννεφιά θα επηρεάσει και τη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι αυξημένη σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας στα ηπειρωτικά μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια από το πρωί, ενώ κάποιες τοπικές συννεφιές θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται επίσης λιακάδα με κάποιες πρόσκαιρες, τοπικές συννεφιές, που θα αυξηθούν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού, ο καλός καιρός και η ηλιοφάνεια θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 5 με 7 μποφόρ.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού την επόμενη εβδομάδα, ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει ότι η Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει με αρκετές βροχοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι πτώση.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν, καθώς στα πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 7 και 8 μποφόρ, είναι η δυτική και νότια Πελοπόννησος, η Αττική και τα κεντρικά, ενώ τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπιστούν στη βόρεια και δυτική Ελλάδα.

Μάλιστα θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα της βορειοδυτικής χώρας.

Και την Τρίτη θα συνεχιστούν τα φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 14 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Τα χιόνια μάλιστα όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου από το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να κατέβουν και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις με τις χιονοπτώσεις, αλλά αυτό θα το γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες.