ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή από σήμερα - Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή από σήμερα - Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική
INTIME

Αλλάζει πρόσκαιρα το καιρικό σκηνικό στην Ελλάδα. Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή 2/4 μέχρι την Πέμπτη 6/4

Νεφελώδης καιρός με βροχές κατά τόπους αναμένεται την Κυριακή 2 Απριλίου 2023. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το meteo, αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 10 έως 23, στην Ήπειρο από 8 έως 21, στη Στερεά από 11 έως 19, στην Πελοπόννησο από 7 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 20, στις Κυκλάδες από 13 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 20 και στην Κρήτη από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως σταδιακά έως το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 και τοπικά 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και μετά το απόγευμα από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές ενώ πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών υπάρχει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πορεία της βροχόπτωσης στη χώρα μέσω του WINDY:

Καιρός – Γιαννόπουλος: Έρχεται Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης – Βροχές στην Αττική από την Κυριακή

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, για πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με αρκετό νερό ειδικότερα από τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για την επιδείνωση του καιρού και τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Για την Κυριακή 2 Απριλίου ο μετεωρολόγος επισήμανε ότι «περιμένουμε να βρέξει στη Δυτική Πελοπόννησο, στην Αττική και το Ανατολικό Αιγαίο. Στην Αττική θα έχει νοτιάδες και η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς»

Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου έρχεται η πρόσκαιρη αλλαγή με τον κ. Γιαννόπουλο να τονίζει: «Η πιο σημαντική καιρική ημέρα της εβδομάδας θα είναι η Δευτέρα. Θα έχουμε στα δυτικά και βόρεια αρκετές βροχές και καταιγίδες και στις περισσότερες ηπειρωτικές χώρες θα βρέξει με νοτιάδες στο Αιγαίο 8 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας».

Μάλιστα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «Η νέα εβδομάδα θα είναι αρκετά βροχερή. Θα έχουμε βροχές έως και την Πέμπτη σε πολλές περιοχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Στην Αθήνα από τους 22 βαθμούς Κελσίου θα πέσει στους 16 και σε κάποιες ορεινές περιοχές θα πέσουν χιόνια», ανέφερε προσθέτοντας ότι «είναι πιθανό να βρέξει τέσσερις στις πέντε ημέρες στην Αθήνα. Τη Δευτέρα θα πέσει μάλλον το πιο πολύ νερό».

Όπως αποκάλυψε ο κύριος Γιαννόπουλος η θερμοκρασία τη Μεγάλη Εβδομάδα θα σημειώσει άνοδο.