ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία «Ilina» σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία

Καιρός: Μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία «Ilina» σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ημαθία και Πιερία, προειδοποίει με μηνύμα της η υπηρεσία 112 - Πότε θα χτυπήσει η  «Ilina»

Μηνύματα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους πολίτες που κατοικούν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Ημαθίας και της Πέλλας ενόψει της επέλασης της κακοκαιρία «Ilina».

Συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από το μεσημέρι στις παραπάνω περιοχές.

Για αυτό τον λόγο οι πολίτες καλούνται να περιοριορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Υπενθυμίζεται πως σε ισχύ βρίσκεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα και αύριο με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικά χαλαζοπτώσεις, να προβλέπονται σε αρκετές περιοχές.

Στο Αιγαίο τοπικά θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Την Τρίτη κυρίως θα επηρεαστεί το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, πρόσκαιρα το πρωί το νότιο Αιγαίο και η νότια Πελοπόννησος.

Τετάρτη και Πέμπτη λίγο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ακόμα, θα σημειωθούν κάποιες βροχές όμως θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα.

Υπογραμμίζεται ότι αν και στην Αττική θα βρέξει και σήμερα και το πρωί αύριο, η Αττική δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές που θα δεχθούν αξιόλογα ποσά βροχής.

Γιαννόπουλο για «Ilina»: Μεγάλη συχνότητα κεραυνών και ενισχυμένοι άνεμοι

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο σήμερα θα σημειωθεί επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα έντονα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φθάσει τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 και τοπικά στην Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας

Σχετικές ειδήσεις

Καιρός: Ήχησε το 112 στη Θεσσαλονίκη για την κακοκαιρία «Ilina»

Καιρός - Γιαννόπουλος: Πότε θα φτάσει η κακοκαιρία «Ilina» - Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές

Έκτακτο δελτίο EMY: Προσοχή! Έντονα φαινόμενα από σήμερα – Πλημμύρες φέρνει η κακοκαιρία Ilina